Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti

Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'da ekonomi odaklı temaslarda bulundu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan, Singapur ve Malezya'yı ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Topbaş, Asya ve Uzakdoğu gezisi kapsamında önce Pakistan'ı ziyaret etti. Pakistan'da Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından karşılanan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Pakistan'a kazandırdığı metrobüs hattında yolculuk yaptı.

Topbaş, Lahor şehrini helikopterle gezerek incelemelerde bulunurken, Türkiye'nin desteğiyle Pakistan'da kurulan ilk taksi şirketinin de açılışını yaptı.

Ziyarette Topbaş ve Şerif tarafından altyapı, kentsel dönüşüm, imar, su ve ulaşım konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalanırken, ziyaret sırasında caddelere ve meydanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Topbaş'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı.

- Singapurlu iş adamları Türkiye'ye davet edildi

Pakistan'ın ardından Singapur'a geçen Topbaş, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ve Singapur Ekonomi Bakanı ile görüştü.

Topbaş, Singapur'da deniz suyundan içme suyu elde edilen tesisi gezerek, brifing aldı.

Singapur Başbakanı Loong, Türkiye'de meydana gelen terör olayları nedeniyle Topbaş'a üzüntüsünü iletirken, Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Topbaş görüşmelerde Singapurlu iş adamları ve sanayicileri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Öte yandan Asya gezisi kapsamında son olarak Malezya'ya giden Topbaş, burada Başkent Kuala Lumpur'da Belediye Başkanı Mohd Amin Nordin bin Abdulaziz'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette İstanbul ve Kuala Lumpur arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra özellikle ekonomi alanında iş birliği alanlarının genişletilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.