Toplum içinde kadının rolü

Toplum içinde kadının rolü
Merkezi Ankara’da bulunan Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Toplumsal Birlik ve Beraberliğin Sağlanmasında Kadının Rolü" isimli istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Merkezi Ankara’da bulunan Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yapılan toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı, Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği, Belediye Meclis Üyeleri, Ankara Konyalılar Derneği, Başkent Platformu Yöneticileri, Avukat Şadan Tutumlu, Prof. Dr. Gülriz Uygur, Doç. Dr. Müslüm Akıncı ve Uzman Ferda Çakmaklıoğlu katıldı.

Yapılan toplantıda konuşan Dernek Başkanı Süleyman Tütüncü, coğrafi ve demografik özellikleri bakımından Konya'nın önemli ilçelerinden birisi olan Kulu’nun, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda yıllarca bütün Türkiye'ye örnek olduğunu ve olmaya da devam ettiğini belirtti. Tütüncü, “Kulu’nun merkez ve çevre mahallelerinde etnik, siyasi ve diğer unsurları bakımından incelendiğinde farklılıkların bir ayrışma olmadığı, bir zenginlik olarak değerlendirildiği görülmektedir. Birlik, beraberlik, barış ve huzur içerisinde yaşamak için hepimiz daha çok gayret göstermeli, empati kurmalı, telafisi mümkün olmayan söz, eylem ve davranışlardan kaçınılmalıdır” şeklinde konuştu.
Kendilerinin dernek olarak, farkındalık yaratmak, farklılıkların bir zenginlik olduğunu ifade etmek amacı ile "Toplumsal Birlik ve Beraberliğin Sağlanmasında Kadının Rolü" konulu çalışmanın yapılmasının önemli olduğunu düşündüklerin söyleyen Tütüncü, “Bu çalışmanın yapılmasında emeği geçen Yönetim Kurulu üyelerime, katılımları ile bizleri onurlandıran değerli hocalarımız Prof. Dr. Gülriz Uygur ve Doç. Dr. Müslüm Akıncı ile Ferda Çakmaklıoğlu'na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
AK Parti Konya Millet vekili Abdullah Ağralı ise yaptığı konuşmada, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanmasında Kulu’nun önemli bir fonksiyon üstlendiğini, Başbakan Ahmet Davutoğulu’nun bu konuda bir çok platformda Kulu’yu örnek gösterdiğini ifade etti.
Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ise, toplumsal birliğin sağlanmasında kadınların önemli bir faktör olduğunu, Kulu’nun bütün etnik yapıların iç içe geçerek mozaik oluşturduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.