"Torba kanun" tasarısı TBMM'ye sevk edildi (1)

"Torba kanun" tasarısı TBMM'ye sevk edildi (1)
Zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi, terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeler getiriliyor

TBMM (AA) - Zorunluk trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, Kanal İstanbul Projesi ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Ki̇msesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun i̇le Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Kanun Tasarısı, 65 yaş aylığı alanların, kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşlarını kesintisiz ve duraksama olmadan almasını öngörüyor.

Kanal İstanbul Projesi için yasal düzenleme getiren tasarı, kentsel dönüşüm kapsamındaki izinsiz yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanmasını, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesini, zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasını, kayıt dışılıkla mücadelede etkinliği artırmak amacıyla 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni ve sosyal güvenlik denetmen yardımcısı kadrosu ihdas edilmesini içeriyor.

Tasarı terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni tedbirler getirirken, kamu arazisi tahsis edilen turizm şirketlerinin yapması gereken ödemelerin 1 yıl süreyle ertelenmesini öngörüyor.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.