"Torba Tasarı" Plan Ve Bütçe Komisyonunda

"Torba Tasarı" Plan Ve Bütçe Komisyonunda
Kamu ihalelerinde istekli ve yükleniciler, sigorta şirketlerinden alacakları kefalet senedini teminat mektubu olarak verebilecek-Maliye Bakanı Ağbal:-"Sigorta şirketlerinin teminat mektubu vermesi ürün çeşitliliğinin geliştirilmesine fayda sağlayacak, fin

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sürüyor.

Komisyon, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Süreyya Bilgiç başkanlığında toplandı.

Tasarıya ihdas edilen maddeyle, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar ile ticari amaçla; makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa arz edenlere, bulunduran ve nakledenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Kamu ihalelerinde istekli ve yüklenicilerin, sigorta şirketlerinden alacakları kefalet senedini teminat mektubu olarak verebilmesine olanak tanıyan madde de komisyonda kabul edildi.

Maddeyle ilgili bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenlemeyle, banka teminat mektubuyla aynı şartlarda sigorta şirketlerinin teminat senedi verebileceklerini kaydetti.

Alacak sigortası konusunun, sigorta şirketlerinin büyütmek istedikleri bir pazar olduğunu belirten Ağbal, "Bu düzenlemeyle teminat mektubu verme çeşitliliğini artırıyoruz. Reel sektör için iyi bir uygulama. Rekabeti artırıyoruz. Bu düzenleme, komisyon oranlarını aşağıya çekecek." dedi.

Teminat mektubu pazarına bankaların yanında sigorta şirketlerinin de eklenmiş olacağını dile getiren Ağbal, "Ürün çeşitliliğinin geliştirilmesine fayda sağlayacak. Sadece teminat mektubu veren kurum açısından farklılık olacak, finansal riski artıran bir unsur olmayacak." bilgisini verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.