"Torba tasarı" TBMM Genel Kurulunda

"Torba tasarı" TBMM Genel Kurulunda
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Antalya ve Muğla'da turizm sektörü çalışanlarına yönelik maaş ve prim desteğinin diğer illerde de uygulanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını bildirdi

TBMM (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Antalya ve Muğla'da turizm sektörü çalışanlarına yönelik maaş ve prim desteğinin diğer illerde de uygulanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının görüşmeleri devam ediyor.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, tasarıyı eleştirerek, hükümetin torba yasalarla halkın kafasını karıştırdığını savundu. "Halkın büyük çoğunluğunun mağduriyetine neden olacak düzenlemeler birkaç iyi düzenlemeyle kamufle edilmektedir." diyen Okutan, zorunlu trafik sigortasına ilişkin düzenlemeyle de vatandaşların mağduriyetinin giderilmeyeceği öne sürdü.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, tasarıyla istihdamı düşünülen kadroların işe başlama kriterlerinin ne olacağının merak konusu olduğunu söyledi. Hakimlik sınavında başarılı olan bir gencin Alevi olduğu gerekçesiyle işe başlatılmadığını iddia eden Yıldız, "Sizler kindar gençlik istiyorsunuz. Yeni kadrolara da kindar gençleri alacaksınız; yoksul, gariban aile çocuklarını almayacaksınız. Sizler 15 bin değil, 1,5 milyon polis alsanız bile bu ülkeyi bu kafayla yönetemezsiniz." dedi.

Antalya ve Muğla’da konaklama sektöründe çalışan 44 bin 750 işçinin, 9 ay çalışması halinde geriye kalan maaş ve primlerinin Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacağını anımsatan Yıldız, bu düzenlemenin Aydın'da da uygulanmasını istedi.

Yıldız, salı gününe kadar bu konuda bir çalışma yapılmaması ve karar alınmaması halinde Meclis'te açlık grevine gideceğini söyledi.

CHP'li Yıldız'ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu söz aldı.

Soylu, turizm sektöründe istihdama yönelik çalışma yaptıklarını, 5 ayrı destek programı oluşturarak, Antalya ve Muğla'daki turizm tesislerinde 9 ay çalışıp, çalışması 3 ay askıya alınan yaklaşık 44 bin 750 civarındaki çalışana destek olmak amacıyla protokol yaptıklarını aktardı.

Söz konusu protokolle turizm sektörüne 260 milyon liralık katkı gerçekleştirileceğini anlatan Soylu, Aydın, İzmir ve diğer illerle ilgili de değerlendirme yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Soylu, Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçilerle ilgili de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile değerlendirme yaptıklarını, işçilerin yer altındaki açlık grevinin sonlandırıldığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.