Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Torku Konyaspor’a akar gerek

Torku Konyaspor’a akar gerek

Spor günümüzde en önemli tanıtım fırsatı. Futbol bir endüstri. Kulüpler artık kentlerin prestiji ve markası. Ülkemde istisnalar haricinde pek örneklerini görmesek de akılcı yönetir ve iyi yönetilirseniz geliriniz giderinizden fazla bile olabilir ama genellersek kulüplerimiz negatif bilanço hatta batma riskinde.

Galibiyetlere 1 milyon TL verildiği günümüzde başarı ödüllendiriliyor. Transferde hovardalık yapmazsanız kârlısınız. Bu sezon Konyaspor taraftarına maaşallah ama genelde tribün geliri düşüyor. Konyaspor Store’un ciddi gelir elde ettiğini sanmıyorum. İnternette son yenileme yaklaşık bir yıl önce yapılmış; il veya yurtdışından nasıl ürün alınabileceği sorulmuş ama bir açıklama bulamadım. Başta Torku, Medicana ile sponsor desteği bulan kulüplerdeniz.

Söz sırası geldiğinde Konyaspor kentin en önemli markalarından sayılır ama kentten Konyaspor’a sürekli gelir sağlanamadı yıllardır. Şirketleşme konuşuldu ama sanırım rafta kaldı. Ülkemin en önemli ekonomilerinden sayılan kentimde örneğin Sanayi ve Ticaret Odalarımız sürekli gelir sağlama konusunda bir adım atmadılar bildiğim kadarıyla. Elbette oda olarak doğrudan gelir aktarma olanakları yok belki ama üyeleri ile yapacakları düzenlemelerle kolayca gelir sağlanabilir. Kentimin otoparkları kaynak olabilir Konyaspor’a. Otogar geliri demiyorum zira içimde hicrandır mahkeme kararıyla iptali.

Konyaspor’un en önemli finansörü yıllardır Belediyemiz. Konyaspor’un geleceği açısından kurumsallaşması, akara sahip olması bugünden planlanması gereken en önemli konudur bence. Zafer Meydanındaki bina haricinde gayrimenkulumuz yok sanırım. Oysa en önemli desteği yıllardır Belediyelerden alan kulübümüz için istense ve planlansa sürekli gelir getirecek mülklere kavuşmak çok kolay olabilirdi. Alınacak arsa(lar) basit imar planı düzenlemeleriyle otel, AVM, benzin istasyonu, otopark olarak dönebilirdi Konyaspor’a ve bu düzenlemeler hiçbir kamu yöneticisine de hukuksal sorun yaratmazdı.

Sn.Akyürek dönemi Torku Konyaspor’un süper ligde en uzun süre yer aldığı dönem oldu. Umarım Konyaspor’un Avrupa kupalarına katıldığı dönem olarak da kayda geçer. Konyaspor’un kurumsallaşması, sürekli gelire kavuşması, istikrarlı başarı temellerinin atılması, bu vizyonda yöneticilerin yarınların yönetimlerine hazırlanması, elbette geçmişte Konyaspor’a hizmet etmiş başarılı yöneticilerle kucaklaşma Sn. Akyürek ve diğer kent yöneticilerimin misyonudur. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR