TORU’nun fendi FETÖ’yü yendi

TORU’nun fendi FETÖ’yü yendi
Meram Belediyesi, önce Gevher Sultan Araştırma Vakfı’na ardından Mevlana Üniversitesi’ne kiralanan Eski Vakıf Hastanesi’ni boşalttırabilmek adına her yolu denemiş.

Başkan Toru; kentsel dönüşüm hamlesiyle amacına ulaşmak üzereyken FETÖ’nün karşı davaları dikkat çekiyor

 

 

 

PUSULA; Meram Belediyesi’nin FETÖ ile mücadelesinde çarpıcı bilgi ve belgelerde ulaştı.

Mülkiyeti Meram Belediyesi’ne ait olan Aksinne Mahallesi, Dökümcü Sokak’ta bulunan hastane binası (Eski Vakıf Hastanesi) 1993 yılında 20 yıllığına Gevher Sultan Araştırma Vakfı’na devredilmiş, hastane binasının intifa hakkı 2010 yılında da vakfın talebi doğrultusunda Mevlana Üniversitesi’ne devredilmişti.

Meram Belediyesi;18 Mart 2013’te sözleşme süresinin bittiğini belirterek 15 gün içinde binanın boşaltılması yönünde tahliye davası açtı. Akabinde 5 Haziran 2013 tarihli sözleşme ile bina açık teklif usulü ihaleyle Mevlana Üniversitesi’ne 10 yıllığına kiraya verildi.

FATMA TORU’NUN KARARLI MÜCADELESİ

Mevlana Üniversitesi’nin ve Gevher Sultan Araştırma Vakfı’nın FETÖ’ye bağlı olması ve AK Parti ile Gülen Hareketi arasındaki iplerin 2013 yılında kopmaya başlaması üzerine 30 Mart 2014’te göreve gelen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun malum yapıyla mücadelesi başladı.

Meram Belediyesi Başkan Toru ve ekibi; ilk olarak 5 Haziran 2013’te ihale sonucu yapılan sözleşmeyi hukuki çerçevede inceletip bir maddedeki hassas noktayı yakalıyor.

İlgili sözleşmenin 12.5 nolu maddesi aynen şöyle: “Kiraya verilen işyeri her hangi bir kamu kurumuna takas, trampa ve benzeri bir yolla devir edilmesi halinde veya işyerinin bulunduğu yerde her hangi bir imar uygulaması, kentsel dönüşüm veya yeni bir düzenleme yapılması halinde belediye kira sözleşmesini tek taraflı olarak fesh edebilir. Kiracı bu hususta hiçbir itirazda bulunmayacağını peşinen kabul ve taahhüt etmiştir.”  

1624500326dsc_0918_460.jpg

İNCE NOKTA ÜZERDİNDEN TAHLİYE İSTEMİ

Bu maddeden yola çıkan Meram Belediyesi; ilçe genelinde gerçekleştirilmesi planlanan Kentsel dönüşüm hamlesini öncelikli olarak Aksine ve çevresinde yapma kararı alıp, 31 Temmuz 2014’te 1615 sayılı Belediye Meclis Kararı ile; Aksine Mahallesi’nin kentsel dönüşüm ve gelişim bölgesi proje alanı olmasını kararlaştırdı.

Mevlana Üniversitesi’nin dolayısıyla da FETÖ’nün hastane binasını tahliye etmesi için her türlü adımı kanuni çerçevede atmaya devam eden Meram Belediyesi; önce hastane binasına ek olarak tüm yapıların ruhsatsız olduğunu tespit edip, 1 Ekim 2014’te üniversite yetkilisi Abdulkadir Dikici’ye 8 bin 298 TL idari para cezası kesti.

3 Kasım tarihli noter kanallı ihbarda ise Mevlana Üniversitesi Hastenisi’nin sözleşmesinin feshedildiği resmen bildiriliyor. Ardından da 24 Kasım 2014’te Encümen toplantısında yıkım kararı alındı.

FETÖ’DEN KARŞI DAVALAR

17-25 Aralık Darbe Girişimi ardından Gülen Hareketi’nin “terör örgütü” olarak ilan edilmesi üzerine Meram Belediyesi’nin de bu yapıyla etkin mücadelede yeni bir aşamaya geçmesine neden oluyor. Bu arada FETÖ’de hukuki yapılanmaları sayesinde karşı davalarla lehte kararlar çıkarma girişimlerinde bulunuyor. Toplamda kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulması ve tahliyenin engellenmesine yönelik 4 ayrı dava açılıyor.

Davalardaki isimler de oldukça dikkat çekici. Ocak 2015’te FETÖ’nün halen firar isimlerinden Avukat Memduh Oğuz tarafından “tahliyenin durdurulması” istemiyle dava açılırken 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen ve bugün FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında açığa alınan isimlerden birisi olan Hakim S.Y. tarafından karara bağlanan duruşmada, “tahliyenin dava sonuna kadar tedbiren durdurulması” kararı veriliyor.

OHAL İLE ARTIK MİLLETİN MALI OLDU

Yaptığı tüm haklı hukuk davalarından dahi FETÖ’nün adli mercilerdeki örgütlenmeleri sebebiyle sonuç alamayan Meram Belediyesi; 15 Temmuz’daki hain darbe girişimin ardından ilan edilen OHAL çerçevesinde  FETÖ’nün mallarına el konulması ve bu taşınmazların yeniden milletin hizmetine verilmesiyle tahliye hedefine ulaşmış oldu.

Kamuoyu tarafından Eski Vakıf Hastanesi olarak bilinen ve 15 Temmuz öncesinde Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılan hastane binası tüm demirbaşlarıyla Kamu Hastaneleri Birliği’ne geçti. Hastane binası 25 Temmuz itibariyle Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası olarak 14 poliklinikle hizmet vermeye başladı.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.