Torus 'Esnaf Oscarı'nın sahibi oldu

Torus 'Esnaf Oscarı'nın sahibi oldu
Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Televizyonu tarafından 16'ncısı düzenlenen ‘Yılın Esnaf Oscarları’ ödülünün bu yıl ki sahibi Konya Bakır ve Kalaycılar Odası Başkanı Kadir Torus oldu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinde (KONESOB) gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önge, 16 yıldır geleneksel olarak devam eden Yılın Esnaf Oscarları çalışmasının onurunu Konya’ya taşımak için burada olduklarını söyledi. 16 yıldır devam eden Türkiye Yılın Esnaf Oscarı ödülü hakkında bilgi veren Başkanı Cevat Önge, “Çalışmamıza 2001 yılında başladık. 16 yılda toplam bir milyon 734 bin kişi oylamaya katıldı. Oylamaya katılanların tamamı Türkiye’deki esnaflar. Her branşta 3 aday gösteriyoruz. Bu yıl 21 aday gösterdik. Oda başkanları, birlik başkanları, bayan esnafımız, buna benzer yılın enlerini, en başarılı, en çalışkan aday olarak gösteriyoruz. En son çalışmamızda, Türkiye’deki en iyi, en başarılı bakırcılar kim olmalı dedik. 3 aday gösterdik. Toplam 7 bin 843 oy kullanıldı. Bu oylamalar neticesinde 4 bin 227 oy alan Konya Bakırcılar Odası Başkanı Kadir Torus oscara layık görüldü. Kadir Başkanı huzurlarınızda kutluyorum” dedi.
Programda selamlaşma konuşması yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan da, Konya Bakır ve Kalaycılar Odası Başkanının 3 aday içinde birinci olmasının onur verici olduğunu ifade etti. Karamercan, “Konya Bakırcılar Odası Başkanını tebrik ediyorum. Bu başarı inşallah diğer oda başkanlarımıza da vesile olur. Konya her şeyi hak eden bir şehir ama bizim öncelikle mesleğini yüz tutmuş meslekler. Mevcut meslekler arasındaki ilk öne çıkan ise bakırcılık. İnşallah bakır kullanımını yayacağız” diye konuştu.
Ödüle laik görülen Konya Bakır ve Kalaycılar Odası Başkanı Kadir Torus ise, almış olduğu ödülden dolayı mutlu olduğunu belirterek, ödüle layık görenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve Esnaf Haber Dergisi, ve Türkiye Esnaf Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önge tarafından Konya Bakır ve Kalaycılar Odası Başkanı Kadir Torus'a ödülü takdim edildi. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.