Total Recall gerçek mi oluyor?

Total Recall gerçek mi oluyor?
En büyük rakibi olan Google Chrome ile yarışan Mozilla bu kez kolları sıvadı.

Başrolünü Arnold Swarzegenner, Sharon Stone, Michael Ironside ,ve Ronny Cox'un oynadığı Total Recall filmi gerçeğe mi dönüyor? Total Recall'da insanları sanal olarak tatile yollayan Rekall isimli bir şirketten mars tatili satın alan filmin baş kahramanının zihnine ekilen yanıltıcı bilgilerden kurtularak kendisini ve Rekall şirketinin kolonisinda yaşayan insanları özgürleştirmesi anlatılıyordu. Filmin en önemli mesajı ise gerçeklik duygusunun "sanal" olarak da yaşanabileceğiydi.

Sanal gerçeklik ile beraber görüntüleme teknolojilerinde çıta bir hayli yükseldi. Halihazırda sanal gerçeklik internet siteleri için oldukça uzak bir kavram. Web sayfalarının tasarımında sanal gerçeklik dikkate alınmadığı için sanal gerçeklik başlıklarıyla webde gezinmek şu an için kulağa mantıklı gelmiyor. Bu durumdan rahatsız olan Mozilla, sanal gerçeklik destekli sitelerin önünü açmak için hazırladığı MozVR.com isimli siteyi faaliyete geçirdi. 

Bu web sayfasında Oculus Rift sahipleri teknoloji demolarını uyumlu bir arayüz içinde tarayabiliyor. Web sayfası Kanada’nın British Columbia eyaleti üzerinde yapılan bir uçuşla veya 360 derecelik bir belgeselle sanal gerçekliğin kapasitesi hakkında biraz daha fikir edinilmesini de sağlıyor. Mozilla benzeri bir deneyimi geliştirmek isteyenlere yardımcı olmayı da unutmuyor. Web’de sanal gerçeklik gözlükleriyle gezinmeye daha uzun bir zaman olsa da, Mozilla bu konuya olan ilgisini şimdiden gösteriyor.
www.pusulahaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.