Trabzon'da esnafın umudu turizmde

Trabzon'da esnafın umudu turizmde
TESOB Başkanı Kara:- "Trabzon'da esnafın bu sezon turizmden büyük beklentileri var. Esnaf ve sanatkarımızın hem yerli hem yabancı turistleri kaybetmeme adına çok dikkatli olacağına ve bu noktada üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz"

TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, kent esnafının bu sezon turizmden büyük beklentileri olduğunu belirterek, "Esnaf ve sanatkarımızın hem yerli hem yabancı turistleri kaybetmeme adına çok dikkatli olacağına ve bu noktada üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ekonomisinin bel kemiği esnafın, haksız rekabete direnemeyecek hale geldiğini ve zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Trabzon'da son beş yıl içinde 9 bin 214 esnafın kepenk kapattığına dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"En fazla bakkal, bayi ve büfecilik alanında kapanma yaşanıyor. Şehrimizde bakkal esnafımız kendi aralarında yaptıkları dayanışma ve işbirliğiyle direnç göstermekte, ayakta kalmayı başarmaktadır. Kapanan her esnafın yeniden iş bulması ve istihdam sağlaması çok zor. Esnafımız haksız rekabete direnemez halde. Artık sözün bittiği noktadayız, daha somut adımlar atılması şart. Esnaf ve sanatkarın üzerindeki vergi, prim ve diğer mali yükümlülüklerin azaltılması şart. Alışveriş merkezleri, büyük mağaza ve zincir mağazaların kontrolsüz şekilde açılması önlenmeli. Esnaf ve sanatkar işletmeleri acımasız piyasasının merhametine bırakılmamalı. Trabzon'da esnafın bu sezon turizmden büyük beklentileri var. Esnaf ve sanatkarımızın hem yerli hem yabancı turistleri kaybetmeme adına çok dikkatli olacağına ve bu noktada üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.