Trabzon'daki FETÖ/PDY operasyonu

Trabzon'daki FETÖ/PDY operasyonu
Operasyon kapsamında aranan bir kişi, Gürcistan üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken Sarp Sınır Kapısı'nda yakalandı

TRABZON (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aranan şüpheli, Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'nin il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırdıkları ve finansman sağladıkları öne sürülen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında aranan ve Van'da yakalanan İ.V'nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin sevk edildikleri adliyede, savcılık ve Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki işlemlerin ardından salıverildiği öğrenildi.

Bu şüphelilerin yanı sıra yine soruşturma kapsamında aranan H.A, Gürcistan'dan üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken Artvin'in Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda gözaltına alındı.

Artvin'deki Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri süren H.A'nın, Trabzon Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Trabzon'a getirildi. Zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

H.A'nın yakalanmasıyla soruşturmada şu ana kadar gözaltına alınan şüpheli sayısının 11'e yükseldiği, halen 8'i yurt dışında olduğu belirlenen 14 kişinin arandığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 25 kişi hakkındaki gözaltına alma ve adreslerinde arama ve el koyma kararı gereğince Trabzon'un yanı sıra İstanbul, Artvin, Ordu, Samsun ve Bingöl'de düzenlenen ilk operasyonda 7 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler, emniyet ve adliyedeki işlemleri sonrası serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.