'Trabzonspor camiası, futbolda şiddetle anılmaktan rahatsız'

'Trabzonspor camiası, futbolda şiddetle anılmaktan rahatsız'
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir taraftarın hakeme yönelik saldırısından bordo-mavili camia ve Trabzon halkının rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Spor Toto Süper Lig'de olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir taraftarın hakeme yönelik saldırısından bordo-mavili camia ve Trabzon halkının rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya giren 17 yaşındaki O.M'nin, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan'a karşı yaptığı saldırıyı eleştirip, dün aynı statta bir araya geldikleri yerel yöneticiler, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarından oluşan 217 kuruluş adına Trabzon halkı adına ortak bir basın açıklaması yaparak, şiddet olaylarına tepki gösterdiklerini hatırlattı.

Futbolda şiddete karşı çıkan Trabzon halkına şükranlarını sunduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, "Hüseyin Avni Aker'de, 5 bin yıllık medeniyetin ve tarihin şehri olarak bütün ülkemize ve dünyaya ortak bir mesaj verdik. Trabzon, barışın, kardeşliğin, insan sevgisinin şehri, zorbalığın şehri değil. Trabzonspor büyük bir camia ve 1967'den beri fair play anlayışıyla Hüseyin Avni Aker'e gelip maç kazanan herkesi alkışlamıştır ve bunu medeniyetin bir tezahürü olarak yaşamış, yaşatmıştır." diye konuştu.

-"Trabzonspor, Türkiye'de ilklerin takımıdır" -

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, fair play anlayışındaki Trabzonspor'un Türkiye'de ilklerin takımı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilklerin takımı olan Trabzonsporumuz bu anlayışı ve çalışmasıyla 6 defa lig şampiyonluğunu kazanmış, bize göre 2010-2011 sezonunda da gerçek şampiyon olmuştur. Biz fair play anlayışı içinde herkesi kucaklamak istiyoruz. Holiganizm diyebileceğimiz kendini bilmezlerin bu şehri teslim almasına katiyetle müsaade etmeyeceğiz. Zorbalık, şiddet yok. Bu şehir, bu tarz adımları hiçbir zaman kabullenmedi ve kabullenmeyecektir. Futbolda şiddet olaylarından tüm şehir halkı, sevecen, herkese sofrasını açan Trabzon insanı rahatsız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.