Trabzonspor, Sportif Direktörlük İçin Süleyman Hurma İle Sözleşme İmzaladı

Trabzonspor, Sportif Direktörlük İçin Süleyman Hurma İle Sözleşme İmzaladı
Kulüp başkanı Hacıosmanoğlu:

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü, sportif direktörlük konusunda anlaşmaya vardığı Süleyman Hurma ile sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun katıldığı imza töreninde Hurma ile 3 yıllık sözleşme yapıldı.

Başkan Hacıosmanoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, en son Kayserispor'da genel menajerlik görevinde bulunan Hurma'nın daha önce Trabzonspor'da da çalışmış, alanında Türkiye'nin sayılı kişilerinden biri olduğunu söyledi.

Hurma'nın Trabzonsporlu olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bizim de böyle deneyimli, birikimi olan, aynı zamanda Trabzonsporlu bir arkadaşımıza ihtiyacımız vardı. Önemliydi bizim için. Önümüzdeki sene ne olursa olsun Trabzonspor'un özlenen şampiyonluğunu yaşatmak arzumuz. Bu doğrultuda bize büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Kendisi de inanıyor" dedi.

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Yanal ile gelecek sezonun planlanması doğrultusunda toplantılar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Uyum içinde önümüzdeki sene Trabzonspor sevdalılarına özlediği şampiyonluğu yaşatmak istiyoruz. Biz çabamızı göstereceğiz, Cenab-ı Allah'ın da takdiriyle bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Şimdiden kendisine yuvasına 'hoşgeldin' diyorum. Burada yarım kalmış hesabı vardı. 95-96'da buradaydı. İnşallah önümüzdeki sene Trabzonspor'un şampiyonluğuna büyük katkı yapanların en başında olur. Biz de onun hazzını yaşarız."

-"Kaybettiğimiz şampiyonlukları almamız lazım"

Süleyman Hurma ise 10 yıl bir yerde çalıştıktan sonra ayrılmanın zor olduğuna dikkati çekerek, "Ayrılığı benim için kolaylaştıran şey evime geliyor olmak. Buraya gelmemdeki en büyük amacım şu. Biz burada 3 tane şampiyonluk kaybettik ve dramatik şekilde kaybettik. Şimdi onu almamız lazım" diye konuştu.

Zeminin ve şartların buna çok uygun olduğunu kaydeden Hurma, şöyle devam etti:

"İnşallah kulübümüzün yöneticileri, taraftarlarımız, medyadaki arkadaşlarımız, teknik kadromuz, futbolcularımız, hep beraber Trabzonspor olarak bütün gücümüzü maksimum kullanarak bu işi başaracağız. Kendimize güvenimiz tam. Hiçbir korkumuz yok. Rakiplerimizden daha iyi olduğumuzu biliyoruz. Toplumun da desteğiyle inşallah başarılı oluruz. Bana güvenen, destek veren Trabzonspor taraftarlarının, camiasının büyük bölümünün memnuniyeti var. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum."

-"Taraftar 30 yıldır şampiyonluk bekliyor"

Hurma, en son 1998-99 sezonunda Trabzonspor'da görev yaptığını, daha sonra Erzurumspor, Samsunspor ve Kayserispor'da görev aldığını anlatarak, "Oyuncu izlemeye gittiğimizde kulüplerin bütçesi var, biz ancak 100 bin, 200 bin, çok istisna durum olursa 500 bin avroluk oyuncu alabildiğimiz için onları aldık, onları 10 milyon avroya sattık. Bu maçları seyrederken 2, 3, 5 milyon avroya, daha sonra da 40 milyon avroya satılan oyuncuları da biliyor ve izliyoruz. Geçtiğimiz dönemde Trabzonspor'da çalışan arkadaşlara bunları söylemiştim. 'Biz alamayız, siz gidip alın' demiştim. Üçte birine itibar edilseydi Trabzonspor'un 200-300 milyon avro karı olurdu. En ucuzu 40 milyon avroya gitti" ifadesini kullandı.

Trabzonspor taraftarlarının kendilerinden beklentileri olduğunu belirten Hurma, şöyle devam etti:

"Taraftar 30 yıldır şampiyonluk bekliyor, yapmamız gereken bu şampiyonluğu becermek. Büyük takım, küçük takım ayrımı yapmak istemiyorum ama bir deneyim konuşuluyorsa ben o deneyimi ülkemizin en büyük kulüplerinden Trabzonspor'da daha önce iki kez yaptım. O dönemde çok önemli oyuncular bulduk. Şimdi onların adını veya o dönemde niye alınmadığını söylemek istemiyorum. Bize ağabeylik, arkadaşlık yapmış, yol göstermiş insanları incitmek durumunda kalırım. Şundan kimsenin şüphesi olmasın, Trabzonspor, transfer yaptığında niye yaptığını bilecek. Ben buraya her şeyi değiştirmeye değil, takıma, kulübe katkı yapmaya geleceğim. Trabzonspor, amacına uygun transfer yapacaktır. Kampa kadar transferler inşallah biter ve herkesi memnun edeceği bir takımı ortaya çıkarırız."

-Yerel basındaki eleştiriler

Hurmacı, Kayserispor'da görev yaptığı dönemde Trabzonspor'u yendikleri karşılaşmada statta kolbastı müziği çaldırmasına karşı yerel basında kendisine yöneltilen eleştirilere ilişkin şunları söyledi:

"Bazen Trabzonspor'da oynadığımız maçta gol atmışsak benim sevindiğim de yazıldı. Trabzonspor'da onurlu, haysiyetli, düzgün insanlar yetişir, onlar da gittikleri yerde özdeşleşirler. Ekmek yedikleri kulübe ihanet etmezler. İşlerini profesyonelce yaparlar. Bunu yapan Trabzonsporlu oyuncular, teknik adamlarımız olmuştur. Benim de zaman zaman sevinçlerim oldu. Hiçbir takıma karşı asla terbiye sınırlarını sevincim aşmayacağı için bir şeyim olmaz. Statta kolbastıyla ilgili uzaktan yakından ilgim yok. Yapan insanlar neyi düşündü bilmiyorum. Kayseri Stadı'nda 61. dakikada Trabzonspor diye bağırılır. PTT 1. Lig'de şampiyon olduğumuzda Trabzonspor atkılarıyla, flamalarıyla tur atıldı, onlardan biri de bendim."

-Okay, Alper ve Hakan Arıkan transferleri

Hurmacı, Kayserispor'dan Hakan Arıkan, Okay Yokuşlu ve Alper Uludağ ile anlaşmaya vardığı ilişkin haberler için ise "O dönemde kulüp bölümünde Kayserispor'da ben işlem yapıyordum. Benim görüşüm özellikle Okay dünya starı olacak bir oyuncu. Trabzonspor o işi yaparak, çok doğru iyi bir iş yaptı. Alper kesinlikle ileriye atak yapabilecek, önümüzdeki yıllarda değerli bir oyuncu olacak. Hakan da siz biliyorsunuz. Devre arasında kendi kalecimi Trabzonspor'un ihtiyacı var diye vermiştim" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.