Trafik adabını öğrenmeliyiz

Trafik adabını öğrenmeliyiz
Renklibay Sürücü Kursu Başkanı Onur Renklibay, “Trafikte insanların birbirine saygısı önemli. Sabır yok. İnsanların birbirine saygısı olsun diye müfredata ‘Trafik Adabı’ adlı ders konuldu” dedi

Renklibay Sürücü Kursu Başkanı Onur Renklibay, PUSULA TV’de deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin konuğu oldu. Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Renklibay, “1980 Konya doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Babamın başlattığı yolda devam ediyoruz. Bunun yanı sıra Konya’da sürücü kursları Dernek Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Aynı zamanda Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyon yönetimindeyim” dedi.

Sürücü kurslarındaki değişikliğe dikkat çeken Renklibay, “1987 yılından 2013 yılına kadar değişmeyen, kalıplaşmış ve mevcut teknolojiye ayak uyduramayan bir yönetmeliliğimiz vardı. Bu güncellendi, halen de güncellenmekte teorik ve direksiyon derslerinde Avrupa kriterlerine uygun güncellemeler devam ediyor. Eskiden ehliyeti al, ben sana özel ders aldırtırım felsefesi vardı. Şuan ehliyet alan akan trafiğe rahat çıkabilecek konumda” diye konuştu.

“Ehliyeti kursa gitmeden aldım” algısının olduğunu ve bakanlığın bu algıyı çürütmek adına çalışmalar yürüttüğünü belirten Renklibay, “Elbette geçmiş dönemde bu olmuş. Ama bakanlık şimdi eğitim almadan, donanımlı sürücülerin yetişmesi için denetimler yapıyor. İnsanların birbirine saygısı önemli. Hoşgörü diyarındayız ama maalesef kimse kimse birbirine saygı göstermiyor. Sabır yok. Ada etrafında dönene yol ver kuralı işlemiyor. İlginçtir Büyükşehir Belediyesi hiçbir ilde olmayan bir uygulama yapıp o tabelanın ne işe yaradığını yazıyor.

Trafik adabı diye bir ders yürürlüğe konuldu. İnsanların birbirine saygısı olsun, yeni neslin trafik adabını kazanması için bu dersler var. İnsanlar ne kadar birbirine saygı gösterirse trafik akışı da o kadar akıcı olur. İstanbul’un o trafik yoğunluğunda trafiğin daha akıcı olması, araç kullanımının daha iyi olması bahsettiğimiz bu kültür ile alakalı” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.