"Trafik dedektifleri"nin sayısı 2 milyona yaklaştı

"Trafik dedektifleri"nin sayısı 2 milyona yaklaştı
Milli Eğitim Bakanlığınca, trafik bilincinin artırılması amacıyla uygulanan "Trafik Dedektifleri" projesi kapsamında eğitim alan öğrenci sayısı 2 milyona yaklaştı- MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Şamlıoğlu:- "Toplamda 2 milyon 500 bin öğrencinin e

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), trafik bilincinin artırılması amacıyla uygulanan "Trafik Dedektifleri" projesi kapsamında eğitim alan öğrenci sayısı 2 milyona yaklaştı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MEB'in İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği ve Opet Petrolcülük AŞ işbirliği ile 3-17 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik yürüttüğü "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi"nin Kasım 2013'ten beri devam ettiğini ifade etti.

Proje kapsamında, bugüne kadar toplam 1 milyon 900 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirten Şamlıoğlu, eğitimlerin 2, 7 ve 9'uncu sınıflarda yoğunlukla uygulandığını söyledi.

Eğitimlerin genellikle okullarda verildiğini ve sınıf içi etkinlik şeklinde yapıldığını aktaran Şamlıoğlu, ayrıca alana çıkılarak eğitimlerin pekiştirildiğini anlattı. Şamlıoğlu, uygulamada interaktif trafik güvenliği eğitimlerinin de verildiğini, eğitimini tamamlayanların "trafik dedektifi" unvanını aldığını dile getirdi.

Proje ile öğrencilerin trafik bilincinin geliştirilmesi ve trafik kültürü oluşturmaya katkı sağlanmasının amaçlandığına işaret eden Şamlıoğlu, öğrencilerin geleceğin sürücüleri olarak güvenli araç kullanımı, trafik güvenliği ve yasal sorumluluklar gibi konularda da bilinçlendirildiğini vurguladı.

Şamlıoğlu, projeyle ayrıca ebeveynlerin araç kullanmada daha titiz ve dikkatli davranmalarına katkı sağlamanın da hedeflendiğine dikkati çekti.

Projeyle toplamda 2 milyon 500 bin öğrencinin eğitim almasının amaçlandığını bildiren Şamlıoğlu, projenin genel anlamda amacına ulaştığını, projenin trafikte daha bilinçli nesiller yetişmesine katkı verdiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.