Trafik Haftası

Trafik Haftası
ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesinde Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Trafik Komisyonu üyeleri tarafından basın toplantısı düzenlendi. Şoförler...

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar ilçesinde Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Trafik Komisyonu üyeleri tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Şoförler Odası Başkanı Mustafa Alıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda alınan şehit haberleri nedeniyle bu etkinliği kutlama şeklinde gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

Trafik haftası kapsamında yarın Mescit Camisi'nde şehitler için mevlit programı düzenleneceği bilgisini veren Alıcı, "Buradan bu anlamda şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum." dedi.

Trafik denilince akıllara ilk taşıtların geldiğini ama trafiğin sadece taşıtlardan ibaret olmadığını belirten Alıcı, şunları kaydetti:

"İnsanlar, hayvanlar da trafiği oluşturan olgular içindedir. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafikte sorunlarda artmıştır. Trafik canavarlarıyla mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır.

Trafik haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Her gün gazetelerden okuduğumuz, radyolardan dinlediğimiz, televizyonlardan izlediğimiz trafik kazları dikkatsizliklerden, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir.

İnsan yaşamı bakımından trafik çağımızın en önemli sorunudur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.