Trafik Kazalarında 2 Kişi Öldü, 159 Kişi Yaralandı

Trafik Kazalarında 2 Kişi Öldü, 159 Kişi Yaralandı
Bayram tatili öncesi, dün polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 22 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 159 kişi yaralandı

ANKARA (AA) - Bayram tatili öncesi, dün polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 22 trafik kazasında 2 kişi öldü, 159 kişi yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce vatandaşların bayram tatilini huzurlu ve güvenli şekilde geçirebilmesi için gerekli trafik güvenliği tedbirleri alındı.

Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda karadan ve havadan denetimler eşliğinde yazılı, görsel ve sosyal medya üzerinden gün boyu trafik kurallarına uyulması yönünde uyarılar yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca da cuma hutbesinde cemaatten trafik kurallarına uymaları ve kul hakkına saygı göstermeleri istendi.

Polis ve jandarmanın ülke genelinde dün ortaklaşa yürüttüğü "Türkiye Trafik Güvenliği Denetimi-2" uygulamasında denetlenen sürücülerle görüntülü görüşülerek uygulama hakkındaki düşünceleri soruldu. Sürücülerin, bilgilendirme sayesinde kurallara daha duyarlı olmalarının sağlandığını ve uygulamadan memnun kaldıklarını söyledikleri belirtildi.

Otomobillerde arka koltuklardaki ve otobüslerdeki yolcuların emniyet kemeri takması konusunda daha bilinçli olunduğu kaydedildi. Ekipler tarafından konuya ilişkin broşürler dağıtıldı.

Alınan tedbirler ve yapılan uyarıların kazaların azaltılması, ölüm ve yaralanmaların önlenmesi konusunda etkili olduğu bildirildi.

Polis sorumluluk bölgesinde bayram tatili öncesi, dün 22 kaza meydana geldi, kazalarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 159 kişi yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.