Trafik kazalarını azaltacak proje yıl sonunda geliyor

Trafik kazalarını azaltacak proje yıl sonunda geliyor
İnsan kaynaklı trafik kazalarını en aza indirmeyi hedefleyen İUS Projesi, teknik ve idari çalışmaların tamamlanmasının ardından yılın sonunda hayata geçirilecek

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, sürücülerin her an uyarılmasıyla insan kaynaklı trafik kazalarını en aza indirmeyi amaçlayan İnteraktif Uyarı Sistemi (İUS) Projesinin, teknik ve idari çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıl sonunda hayata geçirileceğini belirterek, projenin uygulanmaya başlamasıyla trafik kazalarının ciddi şekilde azalacağını söyledi.

Ilıcalı, son dönemde artan trafik kazaları kapsamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil sezonunun geldiğini ve eğitim-öğretim döneminin sona erdiğini hatırlatarak, yaklaşan Ramazan Bayramı da göz önünde bulundurulduğunda trafiğe çıkanların sayısında ciddi artış olacağını kaydetti.

"İUS Projesi, kazaların azalmasına büyük katkı sağlayacak"
Mustafa Ilıcalı, teknolojik imkanların en iyi şekilde kullanılmasının projenin ikinci aşamasını oluşturduğunu ifade ederek, bu çerçevede yürüttükleri çalışmaların, özellikle denetleme sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını kapsadığını aktardı. İnsan davranışlarını yönlendiren en önemli etkenler arasında denetleme sistemlerinin geldiğinin altını çizen Ilıcalı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sistemleri ne kadar etkin ve kullanıcılar için faydalı hale getirebilirsek, insan kusurlarının bertaraf edilmesinde teknolojiyi ne kadar etkin kullanabilirsek, amacımıza ulaşmada çok önemli aşama kaydetmiş olacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve üniversitelerden konunun uzmanlarıyla üzerinde çalıştığımız İUS Projesi, bahsettiğim bu özellikleri bünyesinde barındıran bir sistem. Projenin tamamlanması ve uygulamaya aktarılması durumunda trafik kazalarının azaltılmasına büyük katkı sağlanacağını umuyorum."

"Teknik ve idari çalışmaların ardından uygulamaya geçilecek"
Ilıcalı, İUS Projesinin hedefleri ile ilgili de şu bilgileri verdi:

"Kaza kara noktalarını, hava şartları bilgilerini ve kaza bilgilerini temin edecek altyapının kurularak anında İUS ile sürücü ve yolcularla bu bilgilerin paylaşılması, böylelikle tedbirli sürüşün sağlanması hedefleniyor.Trafik ihlallerinin, trafik polisi olmaksızın kullanılacak teknolojiyle tespit edilerek denetimde sürekliliğin, etkinliğin ve caydırıcılığın sağlanması amaçlanıyor. Sürücü ve yolcuların kazaları önleme ile ilgili etkili iletişim teknikleri kullanarak eğitimlerle bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.