Ali Çelik

Ali Çelik

TRAFİK KURALLARI İNSANLIK GEREĞİDİR

TRAFİK KURALLARI İNSANLIK GEREĞİDİR

Günümüzde trafik kurallarına uyulmadığı zaman neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Hemen her gün bir kaza haberi ile karşılaşıyoruz. Acı haberleri izlerken hepimiz şok oluyor ve bazen bir ailenin yok oluşuna şahit oluyoruz.

Bu kadar haberi izlememize rağmen, yine kurallara uymayan birçok sürücüyle karşılaşıyoruz. Kırmızı ışıkta durmayanlar, yol hakkı başkasının olmasına rağmen illa geçmeye çalışanlar, hatalı sollama yapanlar vs vs bunları daha çok uzatabiliriz. Ama lütfen içinde bulunduğumuz bu yağmur ayına biraz dikkat edelim. İşine gücüne gitmek için yola çıkmış yayalara su sıçratmayalım. Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde yol kenarında yürüyen bir bayanın üzeri tamamen çamur oldu bu olaydan dolayı. İnsanlara saygı kurallara uyma bu kadar zor mu?

Tabi ki bunun yanı sıra düşünceli sürücülerimiz de yok değil. Bir AVM otoparkında hafice çizdiği bir araca not iliştiren sürücülerde var. Notta aynen şöyle yazıyordu. (kusura bakmayın, istemeden arabanızı çizdim işte iletişim adresim hatamı telafi için arayın lütfen) bunun gibi düşünen saygılı sürücülerimizin armasını istiyorum.

Trafik kurallarına uymayanlar için Konya’mızda o kadar çok örnek var ki saymakla bitmez. Dolmuş sürücülerinin bir anda önünüze kırması, park alanları müsaitken olmadık yerlere park etmek, gereksiz yere uzun far kullanmalar ve en önemlisi sabırsız ve saygısız olmamız.

Şahsım adına konuşmak gerekirse ben her trafik ihlalini bir insanlık ihlali olarak görüyorum. Bir trafik işaret ve işaretçisinin olmadığı yerde kırmızı ışıkta geçen aracın sahibi duyarlılığını kaybetmiştir. Bu, ait olduğumuzu zannettiğimiz değer yargılarının, yeterince içselleştirilmediği, en küçük kaytarma fırsatından istifade için pusuda bekleyen bir yanımız bulunduğu anlamına gelir. İslam’ı yeterince bilsek ve uygulasak, somut bir gözetleyiciden daha çok, ilahi bir gözetimin etkisi altında hisseder ve daha problemsiz bir hayat sürebilirdik. “Nerede bulunursam bulunayım Allah benimle beraberdir” bilinciyle hareket etmek bütün sorunlarımız giderir. Can yakıcı kaza haberlerinden kurtulacağımız günler, inanıyorum ki bizim daha insan olacağımız günlerle gelecek. Saygılarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Çelik Arşivi
SON YAZILAR