"TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN UYALIM"

"TRAFİK KURALLARINA HARFİYEN UYALIM"
"Yeni kazalara ve can kayıplarına meydan vermemek için dönüş yolunda trafik kurallarına harfiyen uyalım"

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hafta sonu ve bayram tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 137 kişinin hayatını kaybettiğini 702 kişinin yaralandığını ifade ederek, sürücüleri, bayram dönüşünde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, bayram tatili bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil adeta ölüme gidildiğini belirtti.

Binlerce kişinin bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktığını hatırlatan Palandöken, şunları kaydetti:

"24 Temmuz’dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yollar adeta kan gölüne döndü. Geçen yıl Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen kazalarda 86 kişi yaşamını yitirirken bu yıl 24-29 Temmuz tarihleri arasında 137 kişi hayatını kaybetti, 702 kişi de yaralandı. Günde 12 kişi hayatını kaybederken bu bayramda günde ortalama 23 kişi hayatını kaybetti. Bu da kazaların bayramda tüm tedbirlere rağmen yüzde yüz arttığını göstermektedir. Trafik kazaları bayramların neşesini kaçırıyor."

Kazaların en büyük sebeplerinin aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamak olduğunu belirten Palandöken, yeni kazalara ve can kayıplarına meydan vermemek için sürücüleri dönüş yolunda trafik kurallarına harfiyen uymaya çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.