Tramvay yoluna sıkışan otomobil, 'Zavadak' dedirtti

Tramvay yoluna sıkışan otomobil, 'Zavadak' dedirtti
Antalya'da araç girişini yasak olduğu ve bakım, onarım çalışmalarının sürdüğü nostalji tramvay yoluna giren sürücünün aracı, raylara takılarak mahsur kaldı.

Antalya'da araç girişini yasak olduğu ve bakım, onarım çalışmalarının sürdüğü nostalji tramvay yoluna giren sürücünün otomobili, raylara takılarak mahsur kaldı. Yaklaşık 3 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen otomobil, belediye çalışanları ve çevredeki vatandaşların çabasıyla kurtarıldı. Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği bu olayda, bir vatandaşın kazayla ilgili yaptığı, "Buraya tamam girdik kabul, rayların içerisine düştün kabul ediyorum. Hata olabilir, yanılmış da olabilir. Fark etmemiştir, ama hemşerim buraya kadar nasıl geldin?" yorumu, daha önce yine Antalya'da meydana gelen ve Türkiye'yi gülme krizine sokan "Zavadak" kazasını akıllara getirdi.

Olay, Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Cumhuriyet Meydanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 07 AEF 909 plakalı otomobilin sürücüsü Muhittin T. araç girişinin yasak olduğu nostalji tramvay yoluna istemeyerek girdi, 500 metre ileride olan Tophane Çay bahçesi yolu üzerine doğru gitmek istedi. Sürücü bu sırada büyükşehir belediyesi tarafından nostalji yolunda başlatılan bakım, onarım çalışmalarını fark etmeyerek, raylarının üzerinde bir süre gitti. Yaklaşık 10 metre giden araç bir anda rayların içerisinde kalan boşluğa düşerek rayların üstünde asılı kaldı. Sürücü geri çıkmak istese bunu başaramazken, tramvay yolunda otomobili gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Birçok vatandaşın fotoğraf çekerek o anı kaydetti.

AKILLARA "ZAVADAK" GELDİ

Cadde üzerinden geçen bir vatandaş ise sözleri, Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, yerel şive ile kazayı anlatan ve "Zavadak" sözleriyle Türkiye'yi gülme krizine sokan Bekir Varol'u akıllara hatırlattı. Kazayı yorumlayan vatandaş, "Buraya tamam girdik, rayların arasına düştün kabul ediyorum. Hata olabilir, yanılmış da olabilir. Fark etmemiştir, ama buraya kadar nasıl geldin? Sen ya bana bunu anlat" dedi.

YARIM SAATLİK UĞRAŞ SONUCU ÇIKARILDI

Daha sonra kurtarmak için çalışma yapıldı. Belediye çalışanları ve etraftaki esnaflar, aracı sıkıştığı yerden kurtarmak için rayların bağlantı demirlerini kesti, sonrasında boşlukları kumla doldurdu. Lastiklerinin altına tahtalar koyarak aracı geriye doğru hareket ettirdi. Yaklaşık 1 saatlik mücadelenin sonrasında araç olduğu yerden çıkartıldı. 3 günlük mahsur kalan otomobiliyle kaldırımdan ilerleyen Muhittin T., normal araç yoluna girdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.