Tren kazasında ölen sığınmacılar anıldı

Tren kazasında ölen sığınmacılar anıldı
Makedonya'daki tren kazasında hayatlarını kaybeden 14 sığınmacı mezarları başında anıldı

KÖPRÜLÜ (AA) - Makedonya'nın Köprülü kentinde geçtiğimiz yıl tren kazasında hayatlarını kaybeden 14 sığınmacı mezarları başında anıldı.

Anma törenine, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) Makedonya temsilcisi Muhammed Arif, insani yardım kuruluşlarından aktivistler ve Köprülü'deki vatandaşlar katıldı.

Köprülü Camisi imamı Seyfeddin Selimovski ile törene katılan vatandaşlar hayatını kaybedenler için dua etti.

Törende konuşan Selimovski, hayatını kaybeden sığınmacıların barış arayışında olduklarını ancak kaderlerinde bu yolda vefat etmenin yazılı olduğunu söyledi.

Muhammed Arif ise bir yıl önce hayatını kaybeden sığınmacıların savaştan kaçtığını hatırlatarak, ''Savaştan kaçarken bu 14 sığınmacı gibi hayatını kaybeden birçok sığınmacı var. Hala savaştan kaçmakta olan insanlar da var. Sığınmacıların bulunduğu ülkelerde onları korumak için gereken görevlerin yerine getirilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Aktivist Lençe Zdravkin de anma töreninin hayatını kaybeden sığınmacıların unutulmaması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Selanik-Belgrad arasında çalışan ekspres treni, Makedonya'nın başkenti Üsküp ile Köprülü kentleri arasında "daha iyi bir yaşam" için Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan bir grup sığınmacıya çarpmış, 14 kişi hayatını kaybetmişti.



Tren kazasında ölen sığınmacılar anıldı

Tren kazasında ölen sığınmacılar anıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.