Triatlonda hedef olimpiyat oyunlarında temsil edilmek

Triatlonda hedef olimpiyat oyunlarında temsil edilmek
- Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş:- "Türkiye, bugüne kadar olimpiyat oyunlarında triatlon branşında temsil edilemedi. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz"- "En az bir sporcuyu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na göndermeyi hedefliyoruz"


ANTALYA (AA) - ORHAN KUZU - Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Türkiye'nin, olimpiyat oyunlarında bugüne kadar triatlon branşında temsil edilemediğini belirterek, "Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. En az bir sporcuyu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na göndermeyi hedefliyoruz." dedi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de her geçen gün triatlona ilginin ve sporcu sayısının artarak devam ettiğini söyledi.

Sporcu sayısı bakımından triatlonda dünya genelinde her yıl yüzde 20 civarında bir artış olduğunu belirten Güneş, "Biz de bu artış hızını aşarak sayımızı yükselttik. Geçen yıl 5 bin civarında olan sporcu sayısında bu yıl 6 bine ulaştık. Yaklaşık 2 bin de faal sporcumuz var." diye konuştu.

Geride kalan hafta Antalya'da düzenlenen orta mesafe yarışmasında 66 yaşındaki bir sporcunun yarışmayı tamamladığını hatırlatan Güneş, "66 yaşındaki bir insan, bin 900 metre yüzdü, 90 kilometre bisiklete bindi ve 21 kilometre koştu. Tüm gençlere örnek oldu. Bu çok güzel bir şey." şeklinde görüş bildirdi.


- "15 Mayıs'ta kotalar tamamlanacak"


Bundan 5 yıl önce triatlonda dünya ve Avrupa sıralamalarında sporcularının bulunmadığını anımsatan Güneş, şu anda olimpiyatları hedeflediklerini anlattı.

Güneş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota alabilmek için 3 sporcunun yarışmadan yarışmaya koşturduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"15 Mayıs'ta kotalar tamamlanacak. Hafta sonu sporcularımız Çin'de yarışmaya katıldı. Dünya kupası yarışmasında sporcumuzun biri 10'uncu, biri de 27'nci oldu ve puan aldılar. Bu sporculardan en az birini 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na göndermeyi hedefliyoruz. Türkiye, bugüne kadar olimpiyat oyunlarında triatlon branşında temsil edilemedi. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Olimpiyatlara katıldığımız takdirde hem sporcu sayısı hem de yeni hedeflerin oluşması açısından gelişim artacaktır."

Geçen yıl Avrupa'da 24'üncülükten 20'nciliğe yükseldiklerini hatırlatan Güneş, bu yılı ise ilk 10'da tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.