Tribünde farkındalık adımı

Tribünde farkındalık adımı
Türkiye ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan ‘sertifikalı taraftar’ projesinde ilk eğitim tamamlandı. Eğitimleri biten 313 yeşil-beyazlı taraftar, sertifikalarını düzenlenen muhteşem geceyle teslim aldı

Atiker Konyaspor, Nalçacılılar Taraftar Grubu ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından organize edilen “Sertifikalı taraftar” projesinde, eğitimleri biten 313 kişiye sertifikaları verildi. Türkiye ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan projeye büyük ilgi gösteren yeşil-beyazlı taraftarlar, sertifikalarını protokol üyeleri ve futbolcuların elinden aldı. Törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konyaspor yöneticileri, futbolculardan Ali Çamdalı, Ali Turan, Selim Ay, Jens Jonsson, Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Nalçacılılar Taraftar Derneği üyeleri ile çok sayıda sporsever katıldı.

“MAVİ BAYRAĞI ALDIK”

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, SÜ ile Konyaspor’un proje birlikteliğinin diğer takımlara da örnek olacağını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun, futbolda şiddeti ve düzensizliği önlemek amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu projede mavi bayrak almaya hak kazandıklarını anımsatan Şan, “Bu da bizde 'her şeyi başarabiliriz' inancını oluşturdu. Çünkü o sene gerçekten üstün gayret sarf ederek, mavi bayrağı almaya hak kazandık” dedi. Şan, Konya şehrini temsil eden bir kurumun başında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Yalnızca sporda değil, toplumsal yaşamda da üzerimize çok büyük görevler düşüyor. Milli takımın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 3 maçı Konya'da oynandı. O dönemde insanlar bize, ömür boyu unutamayacakları günler yaşattığımız için teşekkür etti. Yeni statla bir değişim yaşadık. Taraftarlar, basit bir şey gibi görünen tribünlerin nasıl moral kaynağı olduğunu gösterdi” dedi.

haber-(1).jpg

“Konyasporlu nesiller geliyor”

Nalçacılılar Derneği Basın Sözcüsü ve gazetemiz yazarlarından İlker Kırnaz, projenin gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi. Amaçlarının Konyasporlu nesil yetiştirmek olduğunu ifade eden Kırnaz, sertifikalarını alan taraftarların özel hayatta da bunu kullanabileceğinin vurgusunu yaptı. Kırnaz, “Bu projede geldiğimiz nokta bizleri gayet mutlu ediyor. Taraftarlıktan önce ahlaklı ve dürüst bir insan olunması gerekiyor. Önceliğimiz ve projenin temeli de bu. Konya gençliği ve Konyasporlulara örnek olacak bu kişiliklerden birisi olabilmek için bu belge bir temel aslında. Bunun üzerinden de kötü alışkanlıkları da gençlerimizden uzak tutmak istiyoruz. İnsanımızın takımlarına daha fazla destek olma noktasında yan yana çok önemli. Sertifikayı alan taraftarlar sadece sertifika sahibi olmayacak. Bu sertifikaları özel hayatlarında da kullanabilecekler. Konyasporlu nesiller yetiştirmemiz lazım. Önce Konya’ya sonra Türkiye ve Avrupa’ya örnek taraftar kitlesi nasıl olunur, bunu anlatmak istiyoruz” dedi.

haber-(6).jpg

KORKMAYIN!

Atiker Konyaspor Takım Kaptanı Ali Çamdalı, bu projede konuşmacı olarak yer aldığı için gurur duyduğunu dile getirerek, “Buralara kadar kolay gelmedik. Eski stadı da seviyordum ama yeni statta taraftarla daha samimi bir ortam kuruldu. Taraftarlar olarak, küfürsüz ve dürüst taraftar olmaktan korkmayın. Çünkü hepimiz burada geçiciyiz, Konyaspor baki” dedi.

“İYİ Kİ BU OLAY YAŞANMIŞ”

Kaptan Ali Çamdalı, gecede yaptığı itirafta Trabzonspor’un kapısından döndüğünü söyledi. Çamdalı, “Konyaspor’da 4. sezonum. Konyaspor’a gelmeden önce Trabzonspor ile görüşüyordum. O zaman Konyalı olan Ünal Karaman Trabzonspor’da sportif direktördü. O zamanki yöneticilerimiz Trabzonsporlu yöneticileri arayıp, ‘Ali Çamdalı’ya bizim daha çok ihtiyacımız var’ dedi. İyi ki bu olay yaşanmış ve ben iyi ki Konyaspor’a gelmişim diyorum” diye konuştu.

haber-(11).jpg

“Yensek de yenilsek de”

Yeşil-beyazlıların orta saha oyuncusu Jens Jonsson da “Danimarka'da taraftarlar, yenerseniz sizin yanınızda oluyor ve sizi destekliyor. Oysa Konyaspor taraftarı yenilsek de yensek de her zaman bizim yanımızda. Onlara böyle davrandıkları için teşekkür ediyorum. Bu projede yer aldıkları için tebrik ediyorum” dedi.

Seda ERCİŞ

haber-(9).jpg

 

haber-(10).jpg

haber-(5).jpghaber-(10)-001.jpghaber-(15)-001.jpghaber-(14)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.