Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

TRUMP YEMİN ETTİ

TRUMP YEMİN ETTİ

    Dünyanın jandarmalığına soyunan ABD'nin yeni Başkanı Trump yemin ederek görevine başladı. Dünya için hayırlı olur inşallah.

          Kim bilir ABD'nin üst aklı yeni başkanla birlikte hangi şeytani planları uygulayacak?  Hangi devletin içini karıştıracak ? Hangi çocukları babasız bırakacak,  hangi yer altı zenginliği için kaç cana kıyacak ?

          Trump'ın yemin töreninden alınacak çok önemli dersler var.  Özellikle bizim laik kitlenin ibretle izlemesi gerek.

          Trump yemin töreninde elini İncil'e koyarak yemin etti. Bizde göreve başlayacak bir Cumhurbaşkanı elini Kuran'a koyarak yemin edecek olsa yer yerinden oynar.  Mesela Erdoğan "Başkan" seçildiğinde göreve başlarken elini Kuran'a koyarak yemin edecek olsa laiklerin koparacağı yaygarayı hayal edebiliyorsunuz değil mi?

           Amerika'da bu yemin töreninden sonra hiç kimse yollara dökülmedi. Bu olay çok tabii karşılandı. Çünkü onlar Hristiyan'dı ve kutsal kitapları da İncil'di. İncil üzerine yemin etmek olması gerekendi. İşin ilginç yanı  bizim laikler de olaya böyle bakarlar.  Ama bir şartla; bizde  Kuran'a el koyarak yemin edilirse laiklik ihlal edilmiş olur. (Mimarlık okurken bir hocamız derdi ki: Ben tarihi binaları çok severim.  Başkasının parselinde olursa !)

          Hristiyanlar nikah törenlerini kilisede yaptığında medeni, biz dini nikah kıydığımızda yobaz oluyoruz. Hristiyanlar yeni doğan bebeğe  vaftiz töreni yapınca çağdaş, biz kulağına ezan okuduğumuzda gerici oluyoruz.

          Bizde laiklik dinsizlik temeli üzerine bina edildiği için, içinde dini figür olan her hareket laikliği ihlal anlamı taşıyor.

          Demek ki sırada bu konu var. 

          Erdoğan başkan seçildiğinde yemin töreninde elini Kuran'a koyarak yemin etmeli.

          Bizdeki laikler de buna alışmalı.

          Yıllarca dayattıklarının laiklik olmadığını zaten hep biliyorduk.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR