'Trump'ın Meksika'ya Davet Edilmesi Ülkeye İhanettir'

'Trump'ın Meksika'ya Davet Edilmesi Ülkeye İhanettir'
Meksikalı Yönetmen Inarritu, Meksika Devlet Başkanı Nieto'yu, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump'ı Meksika'ya davet ettiği için sert şekilde eleştirerek, ülkeye ihanetle suçladı

NEW YORK (AA) - Meksikalı Yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'yu, ABD’deki Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ı Meksika'ya davet ettiği için sert şekilde eleştirerek, ülkeye ihanetle suçladı.

"The Revenant" ve "Birdman" filmlerinin Oscar ödüllü Meksikalı yönetmeni Inarritu, İspanyol El Pais gazetesinin açık görüş köşesinde bir yazı kaleme alarak, Meksika Devlet Başkanı Nieto'yu, Cumhuriyetçi aday Trump'ı Meksika'da ağırlamasından dolayı topa tuttu.

Yazısında, Devlet Başkanı Nieto’nun Trump’ı ağırlamasına sert tepki gösteren Inarritu, "Donald Trump'ın, Enrique Pena Nieto tarafından davet edilmesi bir ihanettir." ifadesini kullandı.

Trump’ın 2015'teki bir konuşmasında "azılı suçlu" ve "tecavüzcü" diye Meksikalıları aşağıladığını ve her seferinde göçmenlerin sınırdan geçişini önlemek için Meksika sınırına duvar örmek ve maliyetini Meksika'ya ödetme niyetinde olduğunu hatırlatan yönetmen Inarritu, davetin "dünya önünde Meksika'ya hakaret eden, sataşan ve tehdit eden birini onaylamak anlamına" geldiğini belirtti.

Ünlü yönetmen, "Trump hükümetimiz tarafından çok uzun süre önce istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edilmeliydi. Bir Meksika vatandaşı olarak bu etkinlikten sonra Enrique Pena Nieto beni temsil etmiyor ve hiçbir ülkeyi temsil etmeye layık değildir." görüşünü savundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.