Trump'ın sözleri uluslararası kaygıya sebep oluyor

Trump'ın sözleri uluslararası kaygıya sebep oluyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, ABD'de bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Müslüman karşıtı sözler kullanan bazı adayların sözlerinin uluslarası bir kaygıya dönüştüğünü söyledi

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, bazı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, Müslüman karşıtı sözleriyle dikkati çeken Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump hakkında, kendisine kaygıların aktarıldığını, fakat bu kaygıların sadece tek bir isim üzerine yoğunlaşmadığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Amerikan televizyon kanalı MSNBC’de yayınlanan bir programa konuk olarak, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Kirby, bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Barack Obama’nın yerine Beyaz Saray’a geçmek için yarışan başta emlak milyarderi Trump olmak üzere, bazı aday adaylarının Müslüman karşıtı söylemlerinin Bakan Kerry’nin diğer ülke liderleriyle yaptığı görüşmelerde gündeme geldiğini söyledi.

Kirby, “Az sayıda da olsa, bazı Dışişleri Bakanlarıyla yapılan görüşmelerde seçim kampanyalarında kullanılan söylem gündeme geliyor. Dürüst olmak gerekirse, konuşma sadece bir isim üzerine yoğunlaşmıyor” dedi.

Ayrıca Kirby, ABD hükümeti olarak seçim kampanyalarında kullanılan söylemleri kontrol edemeyeceklerini belirterek şunları kaydetti:

“İnsanlar ABD’nin liderliğini istiyor. Diğer ülke liderleri bizim ilgili olmamızı istiyorlar. İlişkinin kesilmesi fikri ise korkuya sebep oluyor. Biz kampanyalarda ne olacağını kontrol edemeyiz ya da ülkenin yeni liderinin kim olacağını bilemeyiz. Fakat, kendimizin burada ve dünyanın diğer bölgelerinde ne yapacağına karar verebiliriz.”

Seçim kampanyasını adeta Müslümanları karalamak üzerine kuran Cumhuriyetçi Parti’nin güçlü aday adayı Trump’ın yanı sıra, Brüksel saldırılarının ardından Teksas senatörü Ted Cruz da ABD’de Müslümanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezmesi ve güvenliği sağlaması gerektiğini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.