TSE 55. Olağan Genel Kurulu

TSE 55. Olağan Genel Kurulu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Türkiye'nin zenginliği, artan küresel ticaretten alacağı paya bağlı. Bunun için artık sadece kalite ve standarda göre üretim yapmanız yetmiyor. Esas standardı belirleyen olmanız lazım"- TSE Başkanı Korkmaz:- "Standart oluşt

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin zenginliğinin artan küresel ticaretten alacağı paya bağlı olduğunu belirterek, "Bunun için artık sadece kalite ve standarda göre üretim yapmanız yetmiyor. Esas standardı belirleyen olmanız lazım." dedi.

Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 55. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Hisarcıklıoğlu, TSE'nin Türk özel sektörü için en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, kaliteli ve standartlara uygun bir üretim yapılmaması halinde, Türkiye'nin yurt dışındaki rakiplerle rekabet etme şansının olmadığını vurguladı.

Küresel ticaret hacminin 19 trilyon dolara ulaştığını bildiren Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin zenginliği, artan küresel ticaretten alacağı paya bağlı. Bunun için artık sadece kalite ve standarda göre üretim yapmanız yetmiyor. Esas standardı belirleyen olmanız lazım." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TSE'nin siber güvenlik alanında başlattığı çalışmalara da değinerek, bu konunun ekonomiler, şirketler için hem büyük fırsat hem de büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

TSE'nin özellikle ülke için önemli sektörlerden olan otomotiv, enerji, lojistik gibi alanlarda kapasite geliştirme çalışmalarına başladığını belirten Hisarcıklıoğlu, çalışmaların sanayicinin maliyet düşürme ve Ar-Ge çalışmaları için çok önemli olduğuna işaret etti.

Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının sertifikasyon konusunda bazı alanlarda yurt dışına ihtiyaç duymaya devam ettiğini dile getirerek, TSE'nin bu alanlara yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

TOBB'un TSE ile her türlü işbirliğine açık olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, özel sektörle işbirliğinin artmasıyla ulusal ve uluslararası standart hazırlama süreçlerinin daha verimli şekilde hayata geçirileceğine inandıklarını kaydetti.

- "TSE ekonominin yapı taşı"

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz da Enstitünün, ulusal ve uluslararası arenada ekonominin yapı taşı olduğunu söyledi. Standardizasyon konusunda TSE'nin tek milli kuruluş olduğunu vurgulayan Korkmaz, Enstitünün faaliyetlerinde bunu gözeterek çalıştığını anlattı.

Uluslararası ticaret altyapısının oluşturulmasının önemine işaret eden Korkmaz, TSE'nin uluslararası faaliyetlerini artırması için geliştirilmesi gereken noktalar üzerinde durdu.

Korkmaz, standardizasyon konusunda çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Standart oluşturma konusunda sanayicilerimizi, ürün ve hizmet üreticilerini yanımızda görmek istiyoruz. Biz hizmet üreten, üretim yapan sanayicilerimizle işbirliği yapmak istemiyoruz. Biz onlarla takım olmak istiyoruz." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.