TSE Başkanı Korkmaz:

TSE Başkanı Korkmaz:
"TSE, toplam Ayna Komite sayısını 17 sektörde 122'ye, aktif üye sayısını da bin 670'e yükseltti"

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, uluslararası standardizasyon kuruluşları çalışmalarının takip edildiği Ayna Komite sayısının 122'ye yükseldiğini bildirdi.
Korkmaz, yazılı açıklamasında, 2016 yılında Ayna Komitelerin etkinliğini ve sayısını arttırmak için harekete geçtiklerini ifade etti.
Uluslararası standardizasyon kuruluşlarında, standartların ilgili teknik komiteler tarafından hazırlandığını vurgulayan Korkmaz, ülkelerin görüş ve gelişmelere yaklaşımlarının Ayna Komiteler aracılığıyla iletildiğini kaydetti.
Korkmaz, "Ayna Komiteler tarafından iletilen ülke görüşleri uluslararası oylamaya dahil olmakta, böylece standartlarla koyulan kuralların hazırlanmasında söz sahibi olma şansı elde edilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
Ülke adına teknik komite çalışmalarının, TSE tarafından kurulan Ayna Komiteler ile takip edildiğini hatırlatan Korkmaz, TSE'nin 2016'da 3 yeni Ayna Komite kurarak toplam komite sayısını 17 sektörde 122'ye, aktif üye sayısını da bin 670'e yükselttiğini belirtti.
- "Uluslararası standartların kullanımı zorunlu"
Ekonomik kalkınmanın süreklilik kazanmasının üretilen mal ve hizmetlerin yalnız ulusal pazarlarda değil, dünya pazarlarında da alıcı bulmasıyla mümkün olacağını kaydeden Korkmaz, "Bu süreç tüm ülkeler için uluslararası standartların kullanımını zorunlu kılmaktadır. Gelişmiş ülkeler, dünya ticaretindeki üstün konumlarını koruyabilmek için standardizasyon faaliyetlerine etkin katılım gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.
Standardizasyon faaliyetlerinin ekonominin gelişiminde ve rekabetteki stratejik öneminin gelişmiş ülkelerin tamamında kabul gördüğünü belirten Korkmaz, gelişmekte olan ülkelerin ise bu alana gereken önemi vermediğini vurguladı.
Üreticilerin uluslararası standardizasyon faaliyetlerinde daha etkin yer almasına destek olmak amacıyla pek çok adım attıklarına dikkati çeken Korkmaz, şunları kaydetti:"Uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarının karar mekanizmalarındaki etkinliğini hızla arttıran TSE, 17 sektörde, kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum örgütü temsilcileri gibi paydaşların katılımıyla oluşturulan 122 Ayna Komite ile uluslararası standartların belirlenmesinde ülkemizin de söz sahibi olmasına imkan sağlamaktadır."
Korkmaz, iş dünyasını TSE'nin Ayna Komite çalışmalarına katılmaya davet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.