Tse'den Okul Alışverişi Yapacak Velilere Uyarı

Tse'den Okul Alışverişi Yapacak Velilere Uyarı
TSE Başkanı Korkmaz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için velilere okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu

ANKARA (AA) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için velilere okul alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulunarak, yeni eğitim-öğretim yılında velilerin okul alışverişine çıkacak ve çocukları için en uygun fiyata, kaliteli ürünler almanın çabasında olacaklarını belirtti.

Velilerin okul alışverişinde satın alacakları ürünlerde kalite ve güven açısından TSE belgelerini aramalarının, çocuklarının sağlıklı büyümelerine katkı yapacağını anımsatan Korkmaz, güvenlik standartlarına uygun üretilmeyen ürünlerin, sağlığın bozulmasına neden olabilecek riskler taşıdığına dikkati çekti.

TSE Başkanı Korkmaz, "Okul araç gereçlerinde çocuklarınız için seçtiğiniz markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, başta kanser olmak üzere obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi gibi pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarmak anlamına gelecektir. Velilerimizin bu risklere karşı çocuklarımızı korumak için okul alışverişi yaparken dikkat etmeleri gereken basit ancak etkili yöntemler vardır. Bir ürünün ilgili standarda uygun üretilip üretilmediği, dolayısıyla sağlığa zararlı maddeler içerip içermediği ancak laboratuvar ortamında yapılan testlerle tespit edilebilir. Bu testlerin sonucunda ürünün standarda uygun olduğu, üzerinde taşıdığı işaret ve markalarla tescillenir." değerlendirmesinde bulundu.

"TSE" ve "CE" işaretlerine dikkat

Korkmaz, okul alışverişlerinde velilerin özellikle dikkat etmesi gereken markanın "TSE" ve "CE" işareti olduğunu vurgulayarak, TSE markasının ürünlerin ilgili standarta uygunluğunun sağlıklı, güvenli ve kaliteli olduğunu, CE işaretinin ise ürünlerin standartlarda öngörülen güvenlik şartlarına, performans ve kalite kriterlerine uygunluğunu belgelediğini kaydetti.

Tüketicilerin standartlara uygun ve kaliteli ürün satın alma konusunda gösterecekleri hassasiyetin, üretici firmaların bu doğrultuda hareket etmesini sağlayacak zorlayıcı bir unsur olacağını bildiren Korkmaz, şu görüşlerini paylaştı:

"Unutulmamalıdır ki çocuklarımızı kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih etmektir. Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken çocuklarımızın sağlığı için tüm velilerimize TSE markalı ürünleri tercih etmeleri çağrısında bulunuyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.