Tsk: 80 Daeş Hedefi Vuruldu, 12 Terör Örgütü Unsuru Etkisiz Hale Getirildi

Tsk: 80 Daeş Hedefi Vuruldu, 12 Terör Örgütü Unsuru Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 80 DAEŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 199 Fırtına, 20 çok namlulu roketatar atışı yapıldı

ANKARA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile Birleşmiş Milletlerin DAEŞ ile mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde devam eden harekat, 42'inci gününe ulaştı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında Azaz ve Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubunun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai batı ve güneybatısındaki Güzel Mezra ve Türkmen Barı meskun mahallerinin ele geçirilmesine yönelik çalışmaları sürüyor. Devam eden operasyon sırasında söz konusu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Bin 800 hedef vuruldu
Sabah 07.00 itibarıyla, son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 10 muhalif yaralanırken, destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarında zayiat ve hasar meydana gelmedi.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 80 DAEŞ terör örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 199 Fırtına ve 20 çok namlulu roketatar (ÇNRA) atışı yapıldı. Atışlar sonucu DAEŞ mensubu teröristlere ait çok sayıda silah mevzisi, 7 dinamik hedef, 4 silah yüklü pikap tipi araç, park halinde bubi tuzaklı 3 motosiklet, 4 Katyuşa tahkimli mevzisi ile muhtelif tipte geçici barınma alanı imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bin 800 hedefe, 6 bin 839 Fırtına, çok namlulu roketatar, havan atışı gerçekleştirilirken, bin 294 tank atışı yapıldı.

Hava harekatları
Hava Kuvvetleri Komutanlığınca kapsamlı hava harekatı düzenlenmedi ancak ani çıkacak hedeflere yönelik uçak görevlendirildi.

Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin, Güzel Mezra ve Türkmen Barı bölgelerinde tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucu, 12 DAEŞ terör örgütü unsuru etkisiz hale getirildi. Hava harekatında, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen DAEŞ terör örgütü unsurlarının barındığı 2 bina ve bu bölgedeki harekatın yönetildiği harekat merkezi imha edildi.

Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde, harekatın başından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 28 mayın ve bin 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Suriye sınır hattında insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.