TSK bugüne kadar bin 300 DAEŞ mensubunu etkisiz hale getirdi

TSK bugüne kadar bin 300 DAEŞ mensubunu etkisiz hale getirdi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir." dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı"nın açılışında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bayraklaşan yurt topraklarının, vatanın egemenlik ve bağımsızlığını korumak, milletin birlik, beraberlik ve güvenliğini sağlamak maksadıyla faaliyetlerini büyük bir gayret, fedakarlık ve kararlılık içinde sürdürdüğünü anlattı.

Bu kapsamda terörle mücadelenin yurtiçinde ve yurtdışında asker, polis ve köy korucuları tarafından omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü, bu yöndeki gayretlerinin teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini dile getiren Akar, "Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız. Bu vesileyle terörle mücadelede şehit olan kahraman asker, polis ve köy korucularımızı ve menfur terörist saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

"Hiçbir gerekçeyle hiçbir terörist hareket meşru gösterilemez"
Orgeneral Akar, terörizmin dünyaya yönelmiş diğer büyük bir tehdit olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir gerekçeyle hiçbir terörist hareket meşru gösterilemez, meşruiyet kazandırılamaz. Bizler teröre karşı birlikte savaşmalıyız. Ankara, PKK terör örgütüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. PYD/YPG, PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı olarak ortaya çıkmıştır. Bu iki örgütün birbiriyle irtibatı ve işbirliği apaçık ortadadır. Benzer şekilde DAEŞ da özellikle bölgemize genel olarak ise dünyaya tehdit teşkil eden en barbar terör örgütlerinden biridir. Bu örgütün hiçbir şekilde İslam'ı ve Müslümanları temsil etmesi söz konusu değildir. Önemli şehirlerimize yönelen kanlı intihar saldırılarının yanı sıra son zamanlarda sınırdaki ilimiz Kilis, DAEŞ tarafından hedef alınmaktadır."

Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak 2013 yılından bu yana DAEŞ'e karşı yoğun bir mücadele içinde bulunduklarını kaydeden Akar, "2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz DAEŞ'i terör örgütü olarak görmekteyiz. 2013'te bu tanımlama yapılmıştır ve o günden beri de bu örgüte karşı terörist muamelesi yapmaktayız." dedi.

Suriye sınırında DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılara anında misliyle karşılık verildiğini söyleyen Akar, "Bugüne kadar Suriye ve Irak'ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.