TSK Personel Kanunu Tasarısı TBMM'de kabul edildi

TSK Personel Kanunu Tasarısı TBMM'de kabul edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre, ihtiyaç duyulan sayı kadar albay, yaş haddi olan 60 yaşına kadar görev yapabilecek.

Yurt dışında sürekli veya geçici görevde bulunan subay ve astsubaylar "itibari rütbe" ile görev yapabilecek.

Üst rütbelerdeki yığılmaların önlenmesi amacıyla üsteğmen ile astsubay üstçavuş rütbesinde üstün başarı kıdemi verilmesi uygulamasına son verilecek.

Genel kolluk kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan durumlarda, terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması halinde TSK görevlendirilebilecek.

Görevin yerine getirilmesinde TSK personeli ile mülki idare amirleri, kolluk kuvvetleri ve diğer memurlar ve kamu görevlilerinin kararları, işlemleri ve faaliyetleri nedeniyle tazminat davaları ancak devlet aleyhine açılabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.