Tskb'nin Kredi Büyüklüğü 12,8 Milyar Tl'ye Ulaştı

Tskb'nin Kredi Büyüklüğü 12,8 Milyar Tl'ye Ulaştı
TSKB'nin aktif büyüklüğü 2015 yılının ilk yarısında 18,7 milyar TL, toplam kredi büyüklüğü ise 12,8 milyar TL oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), 2015 yılının ilk altı ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı. 

TSKB açıklamasına göre, TSKB, yılbaşından bugüne toplam kredi büyüklüğünü yüzde 16,3 artırarak, 12,8 milyar TL'ye, aktif büyüklüğünü ise yüzde 19 artırarak 18,7 milyar TL seviyesine ulaştırdı.

TSKB'nin solo bazda vergi öncesi karı geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 254,5 milyon TL olarak gerçekleşirken, net dönem karı ise yıllık bazda yüzde 5,5'lik artışla 209,6 milyon TL oldu.

Bu yılın ilk altı aylık döneminde öz kaynaklarını 2,3 milyar TL seviyesinde koruyan TSKB, yılbaşından bu yana uluslararası kurum ve piyasalardan yaklaşık 900 milyon dolar tutarında yeni kaynak temin etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, TSKB'nin 2015 yılının ilk altı ayında başarılı bir performans sergilediğini belirtti.

"2015 yılı için belirlediğimiz hedeflere paralel şekilde istikrarlı büyümemizi sürdürürken kaynaklarımızı da çeşitlendirmeye ve zenginleştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanan Türkakın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kapsamda yılın ilk yarısı uluslararası piyasalardan yeni kaynaklar sağlamayı sürdürdüğümüz aynı zamanda da kredilerimizi artırdığımız bir dönem oldu. Bu dönem içerisinde, Orta Vadeli Tahvil İhraç Programımız kapsamında uluslararası piyasalardan 350 milyon dolar tutarında ikinci eurobond ihracını gerçekleştirmenin yanında Avrupa Yatırım Bankasından 100 milyon avro tutarında KOBİ kredisi ve Japon Uluslararası İşbirliği Bankasından (JBIC) 150 milyon dolar tutarında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi sağladık. Son olarak temmuz ayında temin ettiğimiz 256 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisini 17 bankanın katılımıyla yüzde 200'ün üzerinde bir oranla yeniledik."

Türkakın, TSKB'nin kredilendirme faaliyetleri kapsamında, enerji ve kaynak verimliliği alanlarındaki yatırımlara destek olmaya devam edeceğine de dikkati çekerek, rüzgar, jeotermal, biyokütle enerji santrallerinin yanı sıra lisansların verilmeye başlanmasıyla güneş enerjisi santral projeleriyle de yakından ilgilenmeye başladıklarını kaydetti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.