Tsk'dan Atıldı Pazarda Balıkçılık Yapıyor

Tsk'dan Atıldı Pazarda Balıkçılık Yapıyor
İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevliyken FETÖ mensubu subayların "disiplin cezaları" nedeniyle 2 yıl önce TSK'dan uzaklaştırıldığını belirten Astsubay Başçavuş Levent Ersan, pazarlarda balıkçılık yaparak geçimini sağlıyor

ANTALYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu subayların baskısı ve hakkında disiplin soruşturması açması nedeniyle 17 yıl görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden iki sene önce uzaklaştırıldığını belirten Astsubay Başçavuş Levent Ersan, FETÖ üyesi olmağı için saf dışı bırakıldığını söyledi.

Evli ve bir çocuk babası Ersan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında Türk Hava Kuvvetlerine girdiğini, okulu bitirdikten sonra ilk görev yerinin Antalya Hava Meydan Komutanlığı olduğunu anlattı.

İşini severek yaptığını ifade eden Ersan, Antalya'nın ardından İstanbul'a, burada bir süre görev yaptıktan sonra da 2008 yılında İncirlik Hava Üssüne tayininin çıktığını dile getirdi.

Ersan, burada huzurlu bir şekilde görev yaparken 2009'dan itibaren disiplin cezalarına maruz kalmaya başladığını aktardı. Kendisine bir grup subay tarafından baskı uygulandığını ve ufak nedenlerle 17 kez disiplin cezası aldığını söyleyen Ersan, bu cezalar nedeniyle TSK'dan uzaklaştırıldığını belirtti.

"17 yıldır şerefle giydiğim üniformamı ağlayarak çıkardım"
FETÖ mensuplarının kendilerini Hava Kuvvetlerinin sahibi olarak gördüklerini vurgulayan Ersan, şöyle dedi:

"Böyle bir şey yok. Hava Kuvvetleri bizim. Kendilerinden olmadığımız için bize baskı uyguladılar ve TSK'dan ayırdılar. Mesleğime geri dönmek istiyorum. Devlet bizim, seve seve göreve hazırız. 17 yıldır şerefle giydiğim üniformamı ağlayarak çıkardım. Bir gün haklı olduğumuzun ortaya çıkacağına inanıyordum. İlahi adalet yerini bulacak."

Görevden uzaklaştırıldıktan sonra hakkını aradığını söyleyen Ersan, şunları belirtti:
"Bize mobbing uygulayanlar da TSK'dan atanlar da FETÖ'cüydü. 'Hukuksal olarak hakkımızı arayalım' dedik ve Askeri Yüksek İdari Mahkemesine gittik. Bizi yargılayanlar da FETÖ'cü çıktı. TSK'dan uzaklaştıran komutanlar ve yargılayan askeri hakimler, FETÖ darbe girişiminin ardından ya tutuklandı ya da açığa alındı. Göreve geri dönmek için bireysel olarak Anayasa Mahkemesine başvurdum. Süreç çok uzadığı için her geçen gün mağduriyetimiz artmakta."

Ersan, FETÖ'cülerden olmadıkları için saf dışı bırakıldıklarını vurgulayarak, "İncirlik'te uçaksavar tabur komutanlığı gibi kritik bir yerde görev yapıyordum. Darbe girişiminde etkin bir üstü. Tanker uçaklarını bizim havada imha edeceğimizi bildikleri için bizi buradan diskalifiye ettiler. Bu işe müsaade etmeyeceğimizi bildikleri için uzaklaştırıldığımızı tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir süre babamın emekli maaşıyla geçindim"
TSK'dan ihraç edildikten sonra hayat mücadelesine girdiğini belirten Ersan, psikolojik sıkıntılar yaşamaya başladığını, insanların kendisine bakışının da değiştiğini söyleyerek, "Herkes, 'TSK'dan neden atıldın?' diye soruyordu. Bir süre babamın emekli maaşıyla geçindim. Yarısını bana gönderiyordu. Ardından pazarda balık satarak geçimimi sağlamaya çalıştım. Maddi sıkıntılar yaşadım. Benim gibi TSK'dan FETÖ tarafından uzaklaştırılan çok arkadaşım var. Hepsi mağdur durumda." ifadelerine yer verdi.

Ersan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmak için kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarına işaret ederek, "Cumhurbaşkanımızın seviyoruz ve onun yanındayız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.