TŞOF Başkanı Apaydın:

TŞOF Başkanı Apaydın:
"Minibüslerin 16 ve 17 koltuklu olanları için otobüs tarifesinden vergi ödenmesine ilişkin uygulama bir türlü düzeltilmedi"- "16 ve 17 koltuğu olan minibüsler için 3 yılda fazladan 3 bin 195 lira motorlu taşıtlar vergisi ödeniyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, minibüslerin 16 ve 17 koltuklu olanları için otobüs tarifesinden vergi ödendiğini belirterek, bu uygulamanın düzeltilmesini beklediklerini ifade etti.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, otobüs tarifesinden vergi ödenen 16 ve 17 koltuklu minibüslere ilişkin sorunun devam ettiğini aktardı.

Minibüslere 748 lira yerine bin 886 lira vergi ödendiğini ve konuya ilişkin Maliye Bakanlığında toplantılar yaptıklarını kaydeden Apaydın, seçim vaatlerini büyük bir hızla yerine getiren hükümetten minibüsçülerin sorunlarına da çözüm bulmasını istedi.

Apaydın, 16 ve 17 koltuğu olan minibüsler için 3 yılda fazladan 3 bin 195 lira motorlu taşıtlar vergisi ödendiğini belirterek, "Minibüs olarak üretilen, ruhsatında minibüs yazan ve sigorta primi minibüs olarak ödenen araçların bir tek vergi uygulamasında otobüs sayılması kabul edilemez. Bu haksız uygulamanın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.