Tubidy’den müzik ve video indirmek yasal mı?

Tubidy’den müzik ve video indirmek yasal mı?
Dünyaca ünlü ve en çok tercih edilen müzik ve video indirme sitesi Tubidy'den müzik ve video indirmek suç mu? Türkiye'de cezası var mı? Tubidy'den youtube videolarını indirebilir miyim? Tubidy nedir?İşte sorularınızın cevabı...

Tubidy’den müzik ve video indirmek yasal mı? Türkiye'de cezası var mı?

İnternetten film ya da müzik indirmeyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında özel bir yasamız var. Bu yasa 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (Kanun maddesini okumak için tıklayınız). Bu kanuna göre eser ve fikir sahibi izin vermedikçe, herhangi bir eseri (başkasına ait olan, müzik, video, film, roman, v.s.) hiçbir şekilde paylaşamazsınız, dağıtımını yapamazsınız, dijital ortamlarda yayınlayamazsınız ve eseri genele arz edemezsiniz.

Birileri tarafından genele arz edilen (internet yoluyla veya başka bir yolla) fikir ve sanat eserlerini indirmek (Tubidy gibi sitelerden) bilgisayara veya cep telefonuna kaydetmek Türkiye Cumhuriyeti yasalarında hukuka aykırılık veya suç olarak görülmemiştir. Yasalarda kişisel kullanım şeklinde bir ayrım yapılmıştır. Ancak bu tip eserleri herhangi bir şekilde paylaşırsanız, dağıtırsanız, internetten yayınlarsanız yasa kapsamında suç olarak tanımlanmıştır. Aynı zamanda da eser sahipleri telif bedeli olarak sizden doğrudan veya mahkeme yoluyla belli bir tazminat isteyebilirler. Hatta bu tazminatın üç katını da talep edebilirler.

Türkiye’de kişisel kullanıma dönük indirmelerin cezalandırılacağına dönük haberler ve yorumlar çıksa da şu ana kadar yasal bir uygulama görülmemiştir. Avrupa’nın birçok ülkesinde, Amerika ve bazı ülkelerde kişisel kullanıma dönük müzik ve video indirmeler suç sayılmaktadır.

Tubidy için tıklayınız

Tubidy nedir?

Tubidy ile ister bilgisayarınızdan isterseniz de akıllı telefonlarınızdan üzerinden Mp3 ve videoları hızlı, kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Tubidy ile indirme işlemi gerçekleştirmeden önce müzik ve videoları dinleyebiliyor veya izleyebiliyorsunuz. Müzik ve video dosyalarının indirilme platformu olarak Tubidy en fazla tercih edilen sitelerin başında geliyor.

Tubidy İlk olarak, BlackBerry marka telefonlarda kullanıldı. Zamanla gelişen teknoloji ile birlikte en popüler işletim sistemlerinden biri olan iOS işletim sistemli cihazlarda da sorunsuz olarak kullanılır hale geldi. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda ise web browser aracılığı ile Tubidy’nin sitesi üzerinden müzik, video ya da film indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Tubidy’den YouTube videolarını indirebilir miyim?

YouTube’ta bulunan tüm videoları Tubidy üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde indirebiliyorsunuz. Bu özellik Tubidy’nin birçok rakibine fark atmasını sağladı. Tubidy’de birçok sanatçının hem eski hem de yeni şarkıları ve tüm albümlerine ulaşmanız mümkün. Ayrıca birçok filmi de indirebilirsiniz.  Tubidy’i kullanabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum