Tübitak 48. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni

Tübitak 48. Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması Ödül Töreni
KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ), ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ), ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’na katılan projelerin ödül töreni yapıldı.

ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki törende konuşan TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, öğrencilerin proje üretmek için teşvik edilmesi ve desteklenmesinin gerektiğini söyledi.

Lise öğrencilerinin proje çalışmalarının sergilendiği bu yarışmanın 48 yıldır devam ettiğini anlatan Ünalan, yarışmanın amacının öğrencileri bilimsel çalışmalara, araştırmaya ve geliştirmeye yönlendirmek olduğunu belirtti.

Ünalan, bu yıl Ankara’ya seçilen 17 projenin gönderileceğini, bu projelerin sayısının artmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da proje üreten öğrencilerin hak ettikleri şekilde ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu tür projeleri çok önemsediklerini ifade eden Elmalı, şunları kaydetti:

"Çünkü bu projeler hazırlanırken öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük özveri ile çalışıyor. Gecesini gündüzüne katıp yeni bir proje üreten öğrencilerimizin kesinlikle ödüllendirilmesi gerekir. Örneğin projesiyle dereceye girmiş öğrencilere üniversiteye girişlerde ek puan verilebilir veya bu öğrencilere istediği üniversiteye girme hakkı verilebilir. Çünkü lise çağında proje üreten bir öğrencinin üniversitede başarısız olma ihtimali yoktur."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise bilim ve teknoloji alanında ilerlemek için gençlerin bilimsel çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.