TÜBİTAK, ERÜ öğrencilerinin 31 projesini destekleyecek

TÜBİTAK, ERÜ öğrencilerinin 31 projesini destekleyecek
ERÜ öğrencilerinin 31 projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerinin 31 projesinin, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, yaptığı açıklamada, lisans öğrencilerinin proje kabiliyetlerini arttırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı yürütüldüğünü belirtti.

Lisans dönemindeki proje giderleri için bu desteğin oldukça önemli olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Erciyes Teknopark olarak biz de, öğrencilerin bu program hakkında bilgi edinmeleri adına her yıl düzenli olarak eğitim ve seminerler düzenliyoruz. 2015 yılında da bin 404 katılımcının yer aldığı toplam 15 seminer, 221 kişinin katıldığı toplam 4 eğitim programı düzenledik ve 107 üniversite öğrencisine birebir danışmanlık yaptık. Bunun sonucu olarak da TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2015 yılı 2. dönem başvuru sonuçlarında Erciyes Üniversitesinin 31 projesi desteklenmeye hak kazandı. Toplamda 386 projenin desteklenmeye hak kazandığı program kapsamında, ERÜ, en çok destek alan ikinci üniversite oldu. Erciyes Teknopark olarak, öğrencilerimizi kazandıkları başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. 2016 yılında öğrencilerimizin bu destekten daha fazla yararlanabilmeleri adına Erciyes Teknopark olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi de belirtmek isterim."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.