TÜBİTAK Tanıtım ve Yaygınlaştırma ödülü KTO Karatay'ın

TÜBİTAK Tanıtım ve Yaygınlaştırma ödülü KTO Karatay'ın
KTO Karatay Üniversitesi Araştırma Geliştirme Topluluğu (KARGET) ilk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere ve halka yönelik gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri ile TÜBİTAK’tan “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü” aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları, "hidromobil" ve "elektromobil" kategorilerinde düzenlenen yarışlarla sona erdi. Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarının 12.si, “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adıyla, 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımı ile İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi. Öğrenci takımlarına yönelik Elektromobil (Batarya Elektrik Enerjili Araç) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili Araç) kategorilerinde düzenlenen yarışlarda bu yıl alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek araç bileşenlerinin geliştirilmesi teşvik edildi.

Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü KTO Karatay’ın
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi de Elektromobil kategorisinde yapmış oldukları etkinliklerle genelinde geniş kitlelere ulaştı. KTO Karatay Üniversitesi Araştırma Geliştirme Topluluğu (KARGET) ilk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere ve halka yönelik gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri ile TÜBİTAK’tan “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü” aldı.
Yarışlardan büyük başarı ile dönen KTO Karatay Üniversitesi Araştırma Geliştirme Topluluğu üyelerini tebrik eden KTO Karatay üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Üniversite olarak AR-GE projelerine önem veriyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra daha büyük başarılara imza atmanızı bekliyoruz. Biz üniversite yönetimi olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Gece gündüz çalışarak bu başarılı projeleri gerçekleştirdiniz. Gelişen dünyada alternatif enerjiler üretmek artık bir zorunluluk haline geldi. Geleceğin mühendisleri artık üniversitemizde yetişiyor. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Üniversiteyi TÜBİTAK yarışlarından temsil eden genç mühendisler adına konuşan Takım Kaptanı Mekatronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mahmut Yarar ise, “Yarış maceramız 2013 yılında başladı. Güneş enerjili aracımızla çalışmalara başladık. Bugün bir kupa ile KTO Karatay Üniversitesi’ne büyük bir gururla, başarıyla döndük. Yıl içinde alternatif enerjili araçların tanıtımını liselerde gerçekleştirdik. Üniversite yönetimimize, danışman akademisyenlerimize, ekip arkadaşlarımıza desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Topluluğumuz gelecek yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.