'Tübitak'taki Projelerde Fetö Sebebiyle Bir Çalışma Yapıyoruz'

'Tübitak'taki Projelerde Fetö Sebebiyle Bir Çalışma Yapıyoruz'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "TÜBİTAK'ta geçen dönem yürütülen projelerde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz." dedi

TEKİRDAĞ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "TÜBİTAK'ta geçen dönem yürütülen projelerde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projelerinin geçen dönemde bazı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) grupları tarafından yavaşlatıldığı iddialarında durum nedir?" sorusu üzerine, Bakan Özlü, TÜBİTAK'ta personele yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

TÜBİTAK içerisindeki FETÖ üyelerinin tespiti yönündeki çalışmada son aşamaya gelindiğini belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptık TÜBİTAK'ta. Bu, aşağı yukarı tamamlandı ama devam ediyor. Şimdi ikinci aşamasında TÜBİTAK'ta geçen dönem yürütülen projelerde FETÖ sebebiyle bir çalışma yapıyoruz. Projeleri tek tek inceliyoruz, bu projelerde belli yerlere kaydırma, yönlendirme olmuş mu? Yine bu projelerde aksama, saptırma, geciktirme olmuş mu? Bunları inceliyoruz. Var gibi geliyor, şu anda inceliyoruz."

Bakan Özlü, TÜBİTAK'ta 15 Temmuz sonrası 167 kişinin işten çıkarıldığını ifade ederek, "Son dönemde 167 kişi çıkarttık, 15 Temmuz'dan sonra. Ondan önce çıkarılanlar var, onların da sayısı 600 civarında." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.