Tübitak'tan "Küresel Araştırma Konseyi" Çıkarması

Tübitak'tan "Küresel Araştırma Konseyi" Çıkarması
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin, Türkiye'nin de üyesi olduğu "Küresel Araştırma Konseyi"nin, Kanada'da gerçekleştirilen yıllık genel kurul toplantısına katıldı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergi̇n, Türkiye'nin de üyesi olduğu "Küresel Araştırma Konseyi"nin, Kanada'da gerçekleştirilen yıllık genel kurul toplantısına katıldı.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm dünyanın araştırma fonlayıcı kurum başkanlarını bir araya getiren Küresel Araştırma Konseyi 6. Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Kanada'nın başkenti Ottawa'da gerçekleştirildi.

Küresel Araştırma Konseyi Toplantısı'nın bu yılki ana gündem maddesi, "Temel Araştırma ile İnovasyon arasındaki Karşılıklı Dinamik Etkileşim ve Fonlayıcı Kuruluşlar arasında Kapasite Geliştirme Odaklı Küresel Bağların Kuvvetlendirilmesi" olarak belirlendi.

TÜBİTAK Başkanı Ergin, "uluslararası iş birliği projelerinin yürütülmesinde ortak değerlendirme sistemi oluşturulması" amacıyla kurulan alt gruplara katılım sağladı.

Kanada Bilim Bakanı, Avrupa Araştırma Konseyi Başkanı, Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Konseyi Başkanı, Kanada Uluslararası Kalkınma Araştırmaları Merkezi Başkanı ile Türkiye'nin ikili iş birlikleri konusunda görüşmelerde bulunan Ergin, katılımcı ülkelerin ilgili araştırma fonlayıcı kuruluş başkanları seviyesinde ABD, Almanya, Azerbaycan, Güney Kore, Gürcistan, İngiltere, İrlanda, Kuveyt, Lüksemburg, Meksika, Norveç, Polonya, Singapur, Suudi Arabistan, Umman, Yeni Zelanda yetkilileriyle ikili görüşmeler yaparak karşılıklı değerlendirmeler gerçekleştirdi.

Ergin, görüşlerine de yer verilen açıklamada, "Küresel Araştırma Konseyi, Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik iş birlikleri alanındaki etkinliğinin ve geldiği seviyenin görünürlüğünün artırılması adına, önemli bir uluslararası platform. Kurum olarak, Küresel Araştırma Konseyi etkinliklerinde TÜBİTAK'ın her geçen yıl daha da güçlenen bir katılımla temsil edilmesini planlıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Küresel Araştırma Konseyi Toplantısı'nda, tüm kıtalardan yaklaşık 60 ülkenin kurum başkanları bir araya gelerek ortak sorunları istişare etme ve küresel seviyede çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.