TÜDEMSAŞ yeni nesil cevher taşıma vagonunda seri üretime geçiyor

TÜDEMSAŞ yeni nesil cevher taşıma vagonunda seri üretime geçiyor
TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan:- "Sunulacak teknik rapor sonrası resmi süreç tamamlanacak ve vagonumuzun seri üretim aşamasına geçeceğiz"

SİVAS (AA) - Türkiye Demiryolu Makinalari Sanayi AŞ'nin (TÜDEMSAŞ) geliştirdiği ve test ettiği "Talns tipi" yeni nesil kapalı cevher taşıma vagonunun seri üretimine başlanacağı bildirildi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, yaptığı yazılı açıklamada, TSI belgeli cevher vagonunun seri üretimine yakında başlayacaklarını belirtti.

Yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde 2018'e kadar 12 tip vagon için TSI sertifikasyonunu tamamlayarak pazara sunacakları bilgisini veren Koçarslan, şunları kaydetti:

"Bu vagonun üst ve yan kapakları otomatik olarak açılıp kapanmakta. Bunu sağlayabilmek için gerekli pnömatik sistemler yüzde 100 yerli. Vagonumuzun prototipi Eskişehir’de İstanbul Teknik Üniversitesi yetkilileri nezaretinde testlere tabi tutuldu ve bu testlerden başarıyla geçti. Sunulacak teknik rapor sonrası resmi süreç tamamlanacak ve vagonumuzun seri üretim aşamasına geçeceğiz."

Koçarslan, seri üretim için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, "Şirketimizde sektörün değişen ve gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, yeni ve teknolojik vagonların yerli olarak üretilmesi önceliğimizdir. 2018 yılına kadar TÜDEMSAŞ’ta üretilecek TSI’lı 12 tip yük vagonumuz sayesinde Sivas, yük vagonlarının üretim merkezi olmaya bir adım daha yaklaşacak." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.