Tüm Türkiye’ye Örnek Oldu

Tüm Türkiye’ye Örnek Oldu
Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Türkiye’nin en büyük Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 85.000 öğrenciye Değerlerimizi anlatıyor. SEDEP kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere 4 milyon 300 bin yayın dağıtıldı.

Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Türkiye’nin en büyük Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 85.000 öğrenciye Değerlerimizi anlatıyor. SEDEP kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilere 4 milyon 300 bin yayın dağıtıldı.

Her ay farklı bir değerin işlendiği Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinde 105 okulda 4 bin 300 öğretmen görev alıyor. Her okulda formatör öğretmenler tarafından yürütülen proje ile her yıl Selçuklu’da 2016 yılında 33 farklı etkinlik düzenlenecek.

Projeyi 4 yıldır başarı ile yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Türkiye’de eğitim alanında önemli bir projeye imza atıyoruz. Selçuklu Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri ve genç nüfus Türkiye ortalamasının üstünde. Necmettin Erbakan Üniversitemiz ve     Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Selçuklu’da ilk ve ortaöğretim öğrencilerimizi her ay bir değer üzerine yoğunlaştırıyoruz. Bu değerleri gündelik yaşamlarında da devam ettirmeleri için ailelerimiz ve öğretmenlerimizde destek veriyor.  Selçuklu Değerler Eğitimi Projesine başladığımız günden bu yana gözle görülür faydalarını aldık. En güzel örneği parklarımızda onarım maliyetimiz azaldı, çocuklarımız daha bilinçli hale geldi. En büyük faydası ise aile hayatında görülüyor. Çocuklarımız sofrayı topluyor, tutumluluk adına elektrik faturalarını kontrol ediyor, kendilerine emanet edilen eşyalara sahip çıkıyorlar. Bu örnekleri gördükçe mutluluğumuz artıyor” dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında her ay her sınıfa özel olarak hazırlanan yayınlar dağıtılıyor. Öğretmenlerin değerleri derslerde nasıl işleyeceklerine yönelik ise öğretmenlere değerler eğitimi el kitapları gönderiliyor.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Saygı, Doğruluk, Sorumluluk, Sabır, Hoşgörü, Temizlik, Merhamet ve Cömertlik değerleri ile ilgili faaliyet ve yayınlar gönderilecek. Her ay bu değerler ile ilgili farklı kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenecek.

Değerler Eğitimine katılan tüm öğretmen, öğrenci ve veliler Haziran ayında düzenlenen Değerler Eğitimi Şenliğinde ödüllendiriliyor.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi Türkiye’de uygulanan en iyi eğitim ve değerler eğitimi projeleri arasında gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.