Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

TÜM YÖNETİMLER KÖTÜ

TÜM YÖNETİMLER KÖTÜ

Galatasaray ile yapacağımız maç öncesi Galatasaraylı taraftarların bedavadan biraz pahalı bilet fiyatları ile maçı izleyecek olması tamamen yönetim başarısızlığı olarak adlandırabilirim. İl güvenlik kurulunda güvenlik gerekçesi ile maça konuk takım taraftarı alınmaması ne kadar zor olabilir? Taş çatlasın 25-30.000 bin TL kazandınız, değdi mi?

Geçelim hocaya, Ali Çamdalı’yı kadroya almaman ve oyuna aldığın özellikle Malick ve Manyama’da ne gördüğünü gerçekten merak etmeye başladım. Karşılaşmayı iki farklı yarı olarak değerlendirmek gerek. İlk yarı bol mücadele ve birbirlerinin çıkarken kaptırdığı topları değerlendirmek isteyen iki takım vardı sahada. Konyaspor son pasları biraz isabetli kullansa, hakem müdahale eder miydi bilmiyorum. Ama öne geçebilecek anları pozisyon olmadan bitirdik.

Konyaspor, Galatasaray karşısında kötü bir oyun mu ortaya koydu elbette hayır. Ancak siz hakem olarak 30 santimetre ofsaytı göremez iseniz böyle formda bir takıma karşı mağlubiyet kaçınılmaz olur. Golden sonra demorolize bir Konyaspor vardı sahada o dakikalar skor artabilirdi.

Penaltı pozisyonu sana göresi bana göresi olabilecek bir pozisyon olsa da oyuncunun oynamak istemesi golü istemesi mücadele gücü ve azmiyle penaltıyı aldı diyebiliriz, o yüzden elli altmış metre top sürüp, oyuncu iki defa stoperlerinizle adeta savaşa girip kazanıyorsa arkasını aramak yanlış olur.

Umarım Salzburg maçında kaptanı kadroda görürüz. Bu maçta bir defa daha gördük ki taraftarımız bizim itici gücümüz ateşleyicimiz, onlar olmadan hep bir şeyler eksik gidiyor. Avrupa maçımız bu açıdan önemli oradan alınacak bir galibiyet hocanın kredisini uzatırken, takıma da güven verecektir. Her ne olursa olsun Konyaspor geleceği için dönüm maçı Osmanlı maçı olacaktır.

Osmanlıspor maçı ile yeni bir sayfa açılabilir, ya da skora göre yollar teknik ekiple ayrılır, yine yeni bir sayfa açılabilir. Konyaspor’un bu yıl en problemli bölgesi hücum hattını oluşturuyor, ya Alanya’nın yaptığını yapıp, kurban kesip, oyuncuları okuyup üfleyeceksiniz, ya bu kadar bal yapmaz arı bir arada olur mu?

Konyaspor’un oyunu kötü değil sadece taktiksel olarak ve tercih olarak yanlış yapıyorlar bu aşılır. Bunun aşmanın yolu da seri galibiyetler ve özgüvenden geçmektedir.

Sonuç olarak; mağlubiyeti hak edecek bir oyun ortaya koymadık, tıpkı galibiyeti hak edecek oyun ortaya koymadığımız gibi. Teknik direktörümüz iki oyuncumuza kırmızı kart verip oyundan çıkartınca Galatasaray gibi bir takıma karşı iki kişi eksik duruma düşmek ofsayttan yediğin golü de düşünürsek abartılmaması gereken bir konu.

Kayıp mı ettik, evet.

İlk mi, hayır. Devam edecek mi? Muhtemelen evet. Galatasaray şampiyon olabilir mi dersek şu an en güçlü aday görünse de erken havaya girmenin sıkıntısını çekecek gibi bir halleri var. Akıllı takımlar Galatasaray’ı hep bozguna uğratabilirler.

Hafta içi halı sahada bazen arkadaşlar ile top oynuyoruz, bu Malick ve Manyama bu performansı ile ikinci hafta çağırılmaz hala neyin savaşını veriyoruz ? Hakem kötü maç yönetti, yönetim kötü günler değil, kötü aylar geçiriyor, hoca kötü yönetti, bizi iyi yönetilirken de iyi sonuçlar alamayabiliyorduk. Sonuç normal, çıkış maçı olabilirdi olmadı, artık Salzburg maçına bakacağız.

Maçın Sözü; Maçı kazanmak istiyorsan gol atmalısın, gol atmak istiyorsan, plan yapıp saldırmalısın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR