Tümexpo Sanayi Ve Ticaret Fuarı (1)

Tümexpo Sanayi Ve Ticaret Fuarı (1)
Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Kim ne yaparsa yapsın, kim neyi yıkmaya çalışırsa çalışsın biz yapmaya, inşa etmeye devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz"

GAZİANTEP (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kim ne yaparsa yapsın, kim neyi yıkmaya çalışırsa çalışsın biz yapmaya, inşa etmeye devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, TÜMSİAD tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen "TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret  Fuarı"nın açılışında, Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan astsubaya Allah'tan rahmet diledi.

Bu tür olayları gerçekleştirenlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşmayacaklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yıkmak maalesef kolay, yapmak zor. Kim ne yaparsa yapsın, kim neyi yıkmaya çalışırsa çalışsın, biz yapmaya, inşa etmeye devam edeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu tür olayları yapanlar ülkemizi, insanımızı belli yerlere sevk etmek için bunu yapıyorlar. Onların amaçlarını çok iyi anlayıp, tam tersine davranmaya devam edeceğiz. Onlar bizi nereye sevk etmek istiyorlarsa biz tam tersine hareket edeceğiz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı 'inadına daha fazla kardeşlik' diyeceğiz. Birbirimize sarılacağız. Birliğimizi beraberliğimizi pekiştireceğiz. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı biz güveni ve huzuru en güçlü şekilde tesis edeceğiz."

- Ermenek'teki maden kazası

Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yılmaz, işçilerin çıkarılması için bütün imkanların seferber edildiğini belirtti.

Bu konudaki birinci önceliklerinin mahsur kalan işçileri kaldıkları yerden çıkarmak olduğunu anlatan Yılmaz, sonrasında kazayla ilgili detaylı çalışma yapılacağını dile getirdi.

Yılmaz, sorumlu kim olursa olsun hukuk çerçevesinde cezasını çekeceğini dile getirdi.

Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni eden Yılmaz, "Bu noktada şunun altını çizmek isterim. İnanın kanunlarımız oldukça ileri ancak bu konular biraz da uygulamayla ilişkili. İş dünyası ve çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği konusuna çok daha fazla önem vermeli. Bu iş bir maliyet olarak görülmemeli. Bu bir yatırım" diye konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği konusundaki masrafları "cari harcama" gibi algılanmamasını isteyen Yılmaz, bunun, işletmenin geleceği ve sıhhatine yapılmış bir yatırım olarak görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.