Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tuncay Özkan’ın Amerika’yı keşfi, Kervan Belgeseli ve turdan bile rahats

Tuncay Özkan’ın Amerika’yı keşfi, Kervan Belgeseli ve turdan bile rahats

Nerede ise bir haftadır şehrin billboardlarında, gazetelerinde var olan, izleyemediğim için ise bilemediğim ama mutlaka televizyonlarda da olduğunu tahmin ettiğim TUNCAY Reklam’ın gurur veren ilanları var.

Bu iş iyi ses getirdi.

Her şeyden önce bu işin patronu gerçek anlamda da sevdiğim saydığım abim Tuncay Özkan abimizi yürekten kutluyorum.

Sakın ola bu teşekkürü reklamları verdiği için, ya da Amerika’daki çalışmalarından Konya kamuoyunu bilgilendirdiği için etmiyoruz.

Reklam sonrası birilerinin gelip bana, mesela bizim gazetedeki reklamı gösterip “Bu ne yaaa abi. Bunun aslı var mı?” diye soru sordurttuğu için teşekkür ediyoruz.

…..

Evet, belki Konya kamuoyunun haberi bu ilanlarla oldu ama Tuncay Özkan ve ekibinin müthiş Amerika çıkartması yeni bir şey değildi ki.

Tuncay abi beş-altı ay önce gazeteye ziyaretimize gelmişti. Bu sohbette Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi sektörü ile alakalı yaptığı çalışmaları anlatıp hem nasıl büyüdüğünü hem de daha neler yapabileceğini bizimle samimi bir şekilde paylaşmıştı.

O gün Tuncay abiye saygım bir kez daha artmıştı.

Bu iş Konya’da bir insanın Amerika’yı madden ve iş sektörü olarak nasıl feth ettiğinin en canlı örneği idi.

Yine o gün için bunları yazsaydık belki ticari anlamda kendisine zarar verebilirdik. Ama artık Tuncay abi bu işi ilan ettiğine göre biz de kendisini ayakta alkışlıyoruz ve yürekten sesleniyorum “Abi inşallah arkası gelir. Gitmediğin iş yapmadığın kıta kalmaz inşallah”

TAMER YİĞİT VE İBRAHİM DUVARCI’YI BUGÜN KUTLAMAK İSTİYORUM

Evet bizim öyle insanlarımız var ki biraz şans verseniz adamlar uçacak.

Mesela bugün kendi işini kendi sektöründe en iyi yapan isimlerden birisi de genç dostumuz Tamer Yiğit kardeşimizdir.

Tamer’in İletişim Fakültesi’ndeki günlerini daha dün gibi hatırlıyorum. Belki de zaman olarak daha dündür. Amma bizim Tamer öyle akıllı hamleler yaptı ki bugün gerçekten takdir edilecek, sevenlerin gurur duyduğu sevmeyen fesatların ise için çıldırdığı, çatladığı bir günde yine şehir adına ülke adına müthiş bir çalışmaya imza atıyormuş. 

Ve ERKA’nın patronu Tamer kardeşimin en sağında da beyin takımında da benim İbrahim Dıvarcı abimiz var. Gerisini tanımam bilmem.

Bugüne kadar olduğu gibi Türkiye çapında ses getireceğine yürekten inandığım bu insanlara Allah kolaylık versin yollarını açık etsin inşallah

ÇAMUR AT İZİ KALSIN, PEKİ “TOPRAĞIN ALTINI NE OLACAK PEKİ?”

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Konya’dan geçeli kaç gün kaç saat oldu bilemem ama dedikodusu hala sürüyor.

Ya ne olursunuz Allah rızası için şu birbirimizle uğraşma işine bir son verelim. Enerjimizi birbirimizi kötüle ve karalama yerine kendi işimizde en iyisini yapmaya çalışalım.

Evet Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Konya ayağında tanıtımdan organizasyona bazı sıkıntılar olmuş olabilir. İnşallah bunlar seneye yapılmaz. Çok daha iyisi olur. Hata varsa ders çıkartılar telafi edilir. Buna da yürekten inanıyoruz.

Amma işin şaklabanlığını yapan birileri şimdi eleştiri yapanlara “Paralelci” demeye başlamışlar. 

Bir abimiz anlattı. Çok üzüldüm. Bu iş tam kolaycılık. Hani bu şehirde öyle kimseye PKK’lı hain diyecek adam bulamıyoruz değil mi?

Konyalı ya da Konya’da en kolay iftira ve karalama kelimesi “Paralelci” olmuş olmaya da devam ediyor.

Buna son dönemlerde öyle şahit oluyoruz ki kendi gölgemizden korkuyoruz.

Cenab-ı Allah’ın kuru iftiradan, dedikodudan korusun diye dualarımızı çoğaltıyoruz.

Mesela bugünlerde bize paralelci damgası vuramıyorlar ya nasıl da mutluyum.

Yatıyor kalkıyor Allah’ıma dua ediyorum.

Oysa beş altı yıl önce o günleri yaşadığım için nasıl da kahrolmuştum. Ama “Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır.. ALLAH bilir siz bilemezsiniz.” buyurulmuştu ya.

İşte o günlerde o şerrin bugün için nasıl hayır olacağını düşünemiyordum bile. Belki bana bunu hatırlatsalar Allah korusun isyan eder peki diyemezdim bile. (Çeken bilir ancak)

O gün kumpasın şerrine uğramasaydık, sonra seçimler öncesi bize gelip “AK Parti’den vekil aday adayı olsana” derler miydi?”…

Vekillik bizim neyimize Allah aşkına.

Vekilliği kim kaybetmiş de biz bulacağız.

Gökten inse Cenab-ı Allah’ım bizi böyle bir sorumluluktan vebalden korusun.

Bizi ve cümlemizi sonu hayır işler ile meşgul etsin inşallah.

Eğer inandığınız, bildiğiniz bir şey varsa niye gidip polise savcıya söylemezsiniz de iftira atarsınız?

Yalnız, ucuz kahramanlık adına iftiralarla, şehir ve ülke adına küçük küçük sorumluluklar alıp eğriye eğri doğruya doğru diyebilen insanlara oturduğunuz yerden paralelci yaftası yapanların şerrinden de cümlemizi Allah muhafaza ede.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Akıl ve dirâyetin ak saçlılarınki gibi, ama yüreğin masum çocuk yüreği gibi olsun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Allah’tan başka kimseden korkmamayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR