Tunceli'deki terör saldırısı

Tunceli'deki terör saldırısı
Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz, Jandarma Onbaşı Karatepe ve Jandarma Er Özden için Elazığ'da tören düzenlendi

ELAZIĞ (AA) - Tunceli'deki terör saldırısında şehit düşen üç askerin cenazeleri, Elazığ'daki törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yücel Yılmaz (37), Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe (21) ve Jandarma Er Özkan Özden'in (21) naaşları, Türk bayrağına sarılı tabutla Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundan alınarak Elazığ Havalimanı'na getirildi.

Cenazelerin burada katafalka konulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Törene katılan şehit Uzman Çavuş Yılmaz'ın eşi Ömür, çocukları Muhammed Çağrı ve Tuğrul Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün okuduğu duanın ardından, Yılmaz'ın cenazesi Yozgat'a, Karatepe ve Özden'in naaşı da İstanbul'a gönderildi.

Törene, şehitlerin ailesi ve yakınları ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek ve protokol üyeleri katıldı.

Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi soncu 3 asker şehit olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.