Tunus Başbakanı Şahid:

Tunus Başbakanı Şahid:
"Yolsuzlukla mücadeleden başka seçenek yok. Ya yolsuzluk, ya devlet. Ya yolsuzluk, ya da Tunus"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, yolsuzlukla mücadeleden başka seçeneğin olmadığını söyledi.

Şahid, başkentteki Başbakanlık binasından ayrılırken basına yaptığı açıklamada, "Yolsuzlukla mücadeleden başka seçenek yok. Ya yolsuzluk, ya devlet. Ya yolsuzluk, ya da Tunus. Ben de tüm Tunuslular gibi devleti ve Tunus'u seçiyorum." ifadelerini kullandı.

Hükümetin tüm sorumluluğu üstlendiğini ve yolsuzlukla sonuna kadar mücadele edeceğini vurgulayan Şahid, "Tüm halkı birlik olmaya ve Tunus'un yanında kalmaya çağırıyorum." dedi.

Bu arada yerel basında yer alan haberlere göre, iş adamları Şefik Ceraya, Necib bin İsmail ile gümrük memurları Yasin Şennufi, Rıza el-İyari yolsuzluk soruşturması kapsamında dün gözaltına alındı. Yerel basında operasyonun genişleyebileceği iddia edilirken, konuya ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ulusal uzlaşı hükümetinde koalisyon ortağı Nida Tunus Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, hükümetin yolsuzlukla mücadele alanında desteklendiği kaydedildi.

Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali'nin kayınbiraderi İmad Trablusi'nin geçen hafta Anayasal Hakikat ve Haysiyet Komisyonuna verdiği video kaydı ülkedeki televizyon kanallarında yayınlanmıştı.

Trablusi, ifadelerinde gümrük memurlarına rüşvet aracılığıyla muz ticaretinde nasıl tekel oluşturduklarını ve haksız kazanç elde ettiklerini itiraf etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.