Tunus Başbakanı Sıyd Rabat'ta

Tunus Başbakanı Sıyd Rabat'ta
Sıyd, Fas Başbakanı Benkiran ile bir araya geldi

RABAT (AA) - Tunus Başbakanı Habib es-Sıyd, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Fas'ta mevkidaşı Abdulillah Benkiran ile görüştü.

Sıyd ile Benkiran'ın başkent Rabat'taki görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği alanlarının geliştirilmesinin yanı sıra bazı siyasi, ekonomik ve güvenlik konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamaya göre, Fas Başbakanı Benkiran, tarafların, ülkelerindeki Tunuslu ve Faslı vatandaşların işlerini kolaylaştırması gerektiğini belirtti.

Benkiran, Tunusluları ülkelerindeki anlaşmazlıkları ve krizi aşmak için Sıyd hükümetini desteklemeye çağırdı.

Tunus Başbakanı Sıyd ise bugün başlayan ziyaretinin 2 gün süreceğini bildirdi.

İki ülke arasında daha önce imzalanan anlaşmaların aktifleştirilmesi ve takibi için iş birliğinin yoğunlaştırılması çağrısında bulunan Sıyd, ziyaretin amacının, ilişkilerin güçlendirmesinin yanı sıra ortak öneme sahip konular, bölgedeki güvenlik durumları, terörle mücadele ve Libya'daki gelişmelerin ele alınması olduğunu ifade etti.

Tunus-Fas Ortak Komitesinin Haziran 2015'te düzenlediği 18. oturumunda, iki ülke arasında farklı alanlarda 8 anlaşma imzalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.